Sentència absolutòria dictada in voce i completament ferma. El quatre acusats d'atemptat a l'autoritat i danys que ahir van ser jutjats als penals de Girona han aconseguit que, malgrat se'ls reconeix que van cometre una falta contra un agent dels Mossos d'Esquadra, aquesta havia quedat prescrita perquè els fets són de 2010 i, per tant, només se'ls podia absoldre. El mosso d'esquadra en qüestió també havia estat denunciat per lesions però l'acusació particular va retirar els càrrecs.

Els fets que van motivar el judici van ocórrer el 28 de maig a Salt, quan una dona es va personar a la comissaria de Salt amb la intenció d'interposar una denúncia contra la treballadora social a qui havia anat a visitar hores abans i que considerava que l'havia atés de forma incorrecta. El Mosso d'Esquadra li va explicar a la dona i a la seva filla que no podia recollir la denúncia perquè no era un il·lícit penal i que havien d'adreçar-se a l'Ajuntament.

Mitja hora més tard, les dones van tornar a la comissaria amb quatre joves més -els fills i germans- i van enfrontar-se verbalment amb l'agent de tal manera que es va començar a organitzar un important aldarull perquè multitud de persones que es trobaven a la zona van sumar-se a l'escàndol increpant el policia en qüestió. Els joves que van iniciar el sarau van ser detinguts dies després.

La defensa, Sergio Noguero, i l'acusació particular, Benet Salellas, van considerar els fets com una falta i d'aquesta manera el judici es va acabar amb una sentència absolutòria per a tots els implicats -existien denúncies creuades entre l'agent i els joves que el van increpar- atès el temps que feia que havien passat els fets.