El pilot català Dani Comas, deu vegades campió del món i set cops campió d'Europa de bike trial, intentarà divendres batre el rècord de salt d'alçada aturat amb una bicicleta sense la roda del davant, i ho farà en la primera jornada de Girona Bike World, a les onze del matí, i seguidament tindrà lloc la inauguració. La fira activa de la bicicleta i del cicloturisme tindrà lloc de l'1 al 3 de maig al Palau de Fires de Girona, que es convertirà en el punt de trobada entre professionals i aficionats del sector. El saló, que obrirà les seves portes de les deu del matí a les vuit del vespre, reunirà 72 expositors.

El nombre d'usuaris de la bicicleta ha augmentat notablement en els últims anys a les comarques gironines, una demarcació que té 125 km de vies verdes i multitud de rutes senyalitzades. De fet, aquest sector serà un dels principals eixos del Girona Bike World, ja que un 33% dels expositors presents a la fira estan relacionats amb el cicloturisme, seguit pel lloguer i la venda de bicicletes, amb un 27%.

El saló posarà a l'abast de la mà dels visitants les ofertes del sector de la bicicleta quant al turisme, negoci, serveis, productes, components i activitats. Els assistents podran provar models de marques com BH, Biciclasica, Btwin, Burricleta, Cannondale, Conor, Cube, Ecobike, Haibike, Legend ebikes, Thompson i Trek, entre d'altres, i també practicar en un circuit de proves.

Girona Bike World ofereix als visitants la possibilitat de gaudir cada dia gratuïtament de diverses activitats i exhibicions diàries Un dels grans atractius serà el looping bike, que permetrà gaudir pedalar en bicicleta a 7 metres d'alçada i fent un gir de 360 graus. Per als petits hi haurà el push bike.

La celebració de Girona Bike World coincideix amb el cinquè Congrés Internacional de la Bicicleta, que es fa al Palau de Congressos (30 d'abril) i al Palau de Fires (1 de maig). Dissabte serà el torn de la Pirinexus 360 Challenge, una prova de resistència de 347 km.