"Vaig estudiar molt, però tampoc de manera obsessiva"

El gironí amb la millor nota a la selectivitat creu que va ser una prova assequible. Vol fer el grau de Filosofia, Política i Economia

26.06.2015 | 22:05

La notícia que és el gironí amb millor nota a la selectivitat l'ha agafat en plenes vacances a Mallorca. Jan Baserba, de 18 anys i -ara ja- antic alumne dels Maristes, assegura que no s'esperava per res treure un 9,7. "Vaig estudiar molt, però tampoc de manera obsessiva", recorda. Assegura que va trobar la selectivitat "bastant assequible", tot i que reconeix que català va ser un os dur. Ara vol gaudir de l'estiu abans de començar a estudiar el grau interuniversitari en Filosofia, Política i Economia que imparteix la Pompeu Fabra (UPF).

"No les tenia totes perquè la nota de tall és alta, però ara entro de sobres", diu content. I afegeix: "Tinc moltes ganes de començar però ara per ara toca descansar". Jan Baserba ha acabat el Batxillerat de Ciències Pures als Maristes de Girona amb una mitjana de 9,67. Explica que, de cara a la selectivitat, va estudiar, però que tampoc es va cremar els colzes. "Vaig estudiar bastant, però tampoc de manera obsessiva", diu.Sabia que, pel grau que vol fer, necessitava treure bona nota.

Però mai s'esperava que a la selectivitat arribés a superar la mitjana de tot el Batxillerat. I encara menys, que fos l'estudiant amb més bona nota de tota la demarcació. La notícia l'ha sorprès en plenes vacances a Mallorca. Aquests dies ha anat de viatge de final de curs amb els seus companys dels Maristes. La resta han marxat avui, però ell es queda a l'illa amb els seus pares fins diumenge.

Jan Baserba explica que ahir a la nit ja va saber que era la millor nota de la selectivitat a Girona, perquè la UdG -ell va fer els exàmens a la facultat de Lletres- va trucar a la seva mare per dir-li."Però només em van dir que havia tret el 9,7 de la part comuna, de les específiques no m'ho van voler dir", explica. Considera, que en general, la selectivitat d'aquest 2015 va ser "bastant assequible" tot i que també admet que hi va haver "honroses excepcions".

Sobretot, recorda que l'examen de català va ser dur. "No només perquè hi havia molta disparitat amb el de castellà, sinó també per la manera de puntuar; per exemple, si no contestaves també et restaven nota", explica.

Filosofia, Política i Economia

Ara, però, després de superar amb escreix la prova d'accés, i de rebre la felicitació dels seus companys dels Maristes, Jan Baserba ja mira cap al futur. La seva propera parada serà la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on hi començarà a estudiar un grau interuniversitari en Filosofia, Política i Economia. "El primer any es fa a Barcelona i el segon a Madrid; vaig escollir-lo perquè era molt interdisciplinar", explica.

Per entrar-hi, necessitava una nota alta (la de tall de l'any passat va ser un 11,97). "No les tenia totes, perquè no sabia si entraria o no i una nota de tall propera a 12 fa respecte", indica Jan Baserba. I hi afegeix, alegre: Però ara ja sé que ho faré de sobres". En total, sumant la part comuna (la del 9,7) i les específiques, a Jan Baserba li ha quedat una nota global de 13,582 sobre 14. El jove gironí ja l'ha consultada per Internet aquesta matinada mateix des de Mallorca. Jan Baserba explica que té moltes ganes de començar la universitat, però que ara per ara, vol gaudir de l'estiu. "Abans de començar aquesta nova etapa, ara toca descansar", precisa el jove estudiant de 18 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Plaça del Vi de Girona
Girona surt al carrer en protesta per l'empresonament de Cuixart i Sànchez

Girona surt al carrer en protesta per l'empresonament de Cuixart i Sànchez

Unes 2.500 persones es concentren a la plaça del Vi, uns 1.500 estudiants de la UdG s'apleguen...

Girona denuncia l´Estat per vulnerar els drets de llibertat d´expressió, reunió i opinió

Girona denuncia l´Estat per vulnerar els drets de llibertat d´expressió, reunió i opinió

Marta Madrenas i els representants d'Òmnium i l'ANC a Girona presenten una denuncia als jutjats...

Mor Manel Nadal als 94 anys

Mor Manel Nadal als 94 anys

Industrial de la fusta, era el patriarca d'una de les famílies gironines amb més vocació de servei...

Els capgrossos de Girona estrenen un conte infantil al Teatre, aquest dijous

Els capgrossos de Girona estrenen un conte infantil al Teatre, aquest dijous

La Fal·lera enceta una línia editorial per difondre la imatgeria de la ciutat, amb una obra de...

Concentració Solidaritat amb Galícia pels focs

Concentració Solidaritat amb Galícia pels focs

La plaça del Vi va ser l'escenari d'una concentració en suport dels afectats pels...

2.000 persones es concentren a Girona en suport a Sánchez i Cuixart

2.000 persones es concentren a Girona en suport a Sánchez i Cuixart

Els manifestants acompanyen l'Ajuntament, l'ANC i Òmnium a presentar una denúncia pels...

Enllaços recomanats: Premis cinema