L'ACA augmentarà el cabal del Ter durant el descens popular amb piragua demà

La maniobra es farà durant una hora, i des de l'ens asseguren que no comprometrà el proveïment

11.07.2015 | 11:39

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anunciat que aquest diumenge augmentarà el cabal del riu Ter al seu pas per Bescanó, Salt i Girona per permetre el bon funcionament del descens popular amb piragua del Ter de sis quilòmetres que organitza el club de piragüisme Salt-ter. En concret, l'ACA alliberarà el doble de cabal des de la presa del Pasteral, situada a la comarca de la Selva, passant dels 14 metres cúbics per segon habituals fins als 25 metres cúbics per segon.

La maniobra es farà durant una hora, d'onze a dotze del migdia, i des de l'ens asseguren que no comprometrà el proveïment de les demandes domèstiques, de reg ni les necessitats ambientals del riu. L'augment es portarà a terme entre les onze i les dotze del migdia i incrementarà el cabal circulant del Ter fins arribar als 25 metres cúbics per segon en el tram de Bescanó, Salt i Girona. Una maniobra que va ser acordada i consensuada en la darrera comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat.Un cop finalitzi la prova es tornarà a reduir la quantitat d'aigua des de la presa del Pasteral fins als 14 metres cúbics per segon.

Un cabal que, des de l'ACA asseguren que satisfà les actuals demandes domèstiques, les necessitats per al reg i el cabal ambiental del riu. La competició popular recorre uns sis quilòmetres del riu Ter, des de la Barca de Bescanó i fins al Parc del Ter Girona, al sector de Fontajau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema