Agents Rurals i Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'incendi que ha cremat 36 hectàrees de la zona alta de les Pedreres.

El foc va començar al barri de Font de la Pólvora en un camí de darrere del cementiri i tot apunta que l'acció humana esta al darrere de l'inici de les flames.

Es tracta d'una zona castigada per focs cada any i la major part, provocats si bé de moment tot esta sota investigació, una cigarreta encesa va prenent força com a hipòtesis però tot roman obert.

Aquest matí una desena de dotacions terrestres dels Bombers continuen a la zona treballant en l'extinció del foc, sobretot per evitar revifalles i resseguir el perimetre. La pluja de que ha caigut ha permès millorar la situació i de moment no sha enlairat cap mitjà aeri.

En paral·lel els veïns de les àrees afectades , sobretot els de peu del Pirulí aquest matí estan evaluant els danys a les seves propietats.

Cal recordar que se't cases van quedar afectades, cinc de la zona de la façana i dos fins i tot de l'interior. Fins a 150 persones van ser desallotjades,sobretot de la zona de Torre Gironella i el Pirulí. Protecció de Civil de Girona assegura que 8 dels evacuats finalment han passat la nit en un hotel. Dues persones ja han tornat al seu domicili aquest matí mentre que la resta es quedaran en un pis gestionat per l'Ajuntament de Girona.

L'ajuntament, tècnics i regidors, també estan a les zones afectades per les flames per copsar els danys que ha ocasionat l'incendi que ha arrasat 36 hectàrees.