CARTA A L´AJUNTAMENT DE GIRONA

13.08.2015 | 16:24

Atenent a l´article publicat pel Diari de Girona el passat 07/08/2015 sota el titular «Ingressat un nen de 4 anys que jugava
a aguantar la respiració sota l´aigua» vull exposar la meva versió dels fets: El passat 06/08/15 em trobava gaudint d´un matí assolellat a la piscina «petita» de la Devesa de Girona. Puc assegurar que no hi havia gaire gent dins l´aigua, jo jugava amb els meus nens. De sobte, un menor d´uns 4 o 5 anys sem´acosta amb un altre nen als braços que flotava a l´aigua. Un altre jove que jugava amb els nens d´un casal i jo comprovem que el nen no respira i el treiem de l´aigua.

De seguida, començo a demanar ajuda, ja que el socorrista de la piscina no està al seu lloc corresponent. Finalment per la situació d´alarma, s´acosten un home i una dona que diuen ser metges i s´ocupen d´intentar reanimar el nen.

Passat un temps, que per mi van ser hores, apareix el socorrista i va a buscar el material que demanen els dos sanitaris que han estat intentant reanimar el nen, que respira molt lentament i continua sense despertar-se. Es truca el servei d´urgències. En aquest punt, apareix la monitora del casal d´estiu que havia de tenir cura d´aquest nen.

A partir d´aquí, amb el cor encongit, em separo i deixo fer la feina que correspon a qui correspon fins que el SEM se l´emporta a l´Hospital Josep Trueta de Girona. Em sento enfurismada, sorpresa i trista en rebre la notícia l´endemà que el nen «jugava a aguantar la respiració». Cap grup de nens va alertar de l´incident. Va ser un petit d´un altre casal qui va trobar el nen sense respirar i el va portar a un adult.

Dubto molt que uns noiets de quatre anys juguin a aquest joc, i menys sense vigilància de cap adult al seu càrrec que, a sobre, no hi era present. Em sento enfurismada per què no va haver-hi cap «ràpida actuació» per part del personal de la piscina municipal, tal com s´explica a l´article.

Enfurismada, per la manera que s´ha manipulat i adaptat la realitat d´una situació desagradable per les institucions públiques,
o el que és pitjor, en la manera en què s´ha realitzat una feina d´investigació, sense investigació real dels fets.

Em sento sorpresa perquè ningú ha aprofundit ni s´ha interessat per la veritat dels fets, per evitar així que la història es pugui tornar a repetir. Per això vull que aquestes paraules siguin un petit gest en aquesta direcció.

Em sento trista, per la mare, el pare... la família del nen que vaig tenir als meus braços. Em sap molt greu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema