«Joc de trons» indemnitzarà cinc establiments que tancaran alguns dies

La productora de la sèrie inicia el seu desembarcament al Barri Vell, on ja es veuen elements d'attrezzo i algun carrer tallat

26.08.2015 | 07:27
«Joc de trons» indemnitzarà cinc establiments que tancaran alguns dies

Comença el desembarcament de Joc de trons al Barri Vell de Girona. Els carrers de l'entorn de la plaça dels Jurats, els Banys Àrabs i el carrer Ferran el Catòlic ja estan tallats a la circulació i vehicles i vianants i s'hi poden veure alguns elements com carruatges, alguna barca i peces de fusta que podrien simular parades d'un mercat i que serviran per al decorat de la sèrie.

L'edifici de les Sarraïnes, just a davant dels Banys Àrabs, també formarà part d'alguna escena de la sèrie. Al seu interior s'hi poden veure diferents objectes que fan pensar que es convertirà en algun tipus d'habitatge o un taller. No obstant això, també podria ser un punt de magatzem de la productora, que haurà de gravar del 3 al 16 de setembre. El secretisme de tot plegat, però, fa difícil saber exactament quina serà la seva utilitat real.

Actualment ja hi ha prop de 200 persones de la productora treballant a la ciutat i s'espera que ens els moments àlgids de feina s'arribi fins a les 400. L'Ajuntament treballa amb la productora HBO per fer arribar la informació de les afectacions a veïns, comerciants i restauradors. De fet, el divendres ja es va fer una reunió i s'han editat 4.000 fulletons amb explicacions detallades.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va explicar ahir que es faran trobades cada dimecres amb els comerços i veïns afectats per anar actualitzant la informació. De moment, l'Ajuntament ha facilitat unes 1.200 acreditacions a veïns que viuen a les zones afectades. Alcalà va explicar que les acreditacions s'han enviat per correu ordinari a tots els veïns que consten empadronats als habitatges de zones afectades i que la resta de ciutadans que ho necessitin s'han d'adreçar al consistori.

«Els veïns han d'estar tranquils perquè se'ls donarà tota la informació, la pàgina web s'actualitza diàriament i també es poden informar per telèfon o a les oficines de l'ajuntament», va puntualitzar Alcalà. Els veïns podran accedir a casa seva. Però sempre hauran de mostrar l'acreditació i també esperar que algú els acompanyi esperant algun descans de la filmació. Per als veïns que tenen aparcaments a la zona se'ls ofereix l'alternativa de l'estacionament situat darrere la facultat de Lletres, a Fora Muralla.

Opinions variades

Tot i els esforços de l'ajuntament -set àrees del consistori que treballen coordinadament fa setmanes-, hi ha veïns que es queixen de la manca d'informació. Rosa Boix, que viu al carrer Ferran el Catòlic,afirmava ahir que ningú els havia explicat res i que s'havia trobat només les acreditacions a la bústia. «Tot el que ens diuen els nois que treballen al rodatge és sempre en condicional i provisional», va dir.

El rodatge també obligarà cinc establiments a abaixar la persiana alguns dies. Els afectats són el restaurant Bistrot i la botiga de restauració de metalls Joan Ensesa (situats a la pujada de Sant Domènec), el bar Didal (situat darrere de la Catedral) i el bar l'Arc i el Bau-Bar (a la seu del Col·legi d'Arquitectes).

La productora indemnitzarà econòmicament els negocis però aquests acords econòmics no estan encara tancats en la majoria dels casos i tampoc està clar quants dies hauran de tancar, tot i que l'afectació serà d'entre un i tres dies.

Kady Balde, que treballa al restaurant Bistrot, va assegurar ahir que en tot moment estan rebent informació i que, tot i l'afectació, creuen que el rodatge serà un revulsiu per a la ciutat i que els pot portar més turistes. «Nosaltres ja ho hem notat altres vegades amb rodatges com El Perfum o Soldados de Salamina», va indicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Eduard Berloso.
L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

Girona impulsa la liberalització en la nova ordenança i l'empresa Àltima ja treballa per establir-se

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

El sistema es vol implantar l'any vinent però bars i restaurants discuteixen els horaris i els...

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Exigeixen responsabilitat a les administracions: «Ja es va sortir a la foto... ara no val...

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema