Girona viurà la seva festa major del 23 d'octubre a l'1 de novembre amb més de 200 activitats. Des del consistori defensen que la programació de les Fires es fa pensant en tots els públics, en incloure activitats als barris i també en sumar esdeveniments proposats per entitats (n'hi participen més de 60). A banda de la programació musical -que inclou activitats diürnes a la Copa-, destaca que les atraccions costaran només 1 euros el dia 27 d'octubre, que part de la recaptació del Sopar Popular es destinarà als refugiats de Síria i que s'incrementen les activitats esportives. Com a novetats, es farà la primera edició de la cursa de rutlles i s'estrenaran projectes guanyadors de les beques Kreas.

Girona ja té a punt la programació per a les Fires de Sant Narcís de 2015Fires de Sant Narcís de 2015. Enguany, està previst que durant els deu dies de la festa major de la capital gironina es facin més de 200 activitats arreu de la ciutat. Els responsables de la programació destaquen que el programa s'ha fet pensant en tots els públics -tant des de la vessant musical com d'altres aspectes-, incloent cada vegada més entitats i associacions que proposen activitats i ajuden en la seva organització i fent extensiva la celebració dels actes a diferents barris de la ciutat.

"Crec que podem afirmar que hem consolidat el model de fires que CiU va introduir quan va arribar a l'ajuntament, unes fires més participatives i solidàries", ha explicat la tinenta d'alcalde i regidora adjunta a l'alcaldia, Marta Madrenas. Una mostra d'això és que entitats diverses ajuden a organitzar activitats tant esportives com culturals, populars o musicals.

Les novetats

Algunes de les novetats són la incorporació als concerts de barraques d'un nou escenari musical a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba i la primera edició d'una cursa de rutlles al carrer de la Rutlla, que comptarà també amb un taller per a l'elaboració de rutlles artesanes.

Una altra de les novetats és donar visibilitat a les propostes creatives d'artistes gironins guanyadors de les edicions 2014 i 2015 de les beques Kreas. En aquest sentit, s'estrenaran l'espectacle de carrer 'Open Door', de Pere Hosta, que es farà el dia 29 d'octubre a la Rambla (12 i 17 h); l'obra 'Extemporani', de la Calamiclown, que tindrà lloc tres dies diferents a l'Ateneu de Santa Eugènia, el Centre Cívic Ter i el local de l'Associació de Veïns de Montjuïc,

En la línia d'incorporar cada cop més activitats als barris, enguany es farà una castanyada de la plaça de Santa Eugènia, l'actuació del guardonat Professor Karoli amb 'l'Home roda' a la frontissa de Santa Eugènia o la penjada de mosques de Sant Narcís.

També destaca que la comissió de la Copa ha incorporat més activitats. L'any passat ja va organitzar un concurs d'arrossos i aquest any ha preparat vermuts amb concerts de rock al migdia, durant els quals les barraques estaran obertes.

Vessant solidària

Enguany es consolidaran també activitats iniciades els anys anteriors, com la gimcana de Sant Narcís, el campionat de botifarra, la pujada nocturna a Sant Miquel, la matinal esportiva o el sopar popular del 28 d'octubre, que manté la vessant solidària iniciada els anys anteriors i destinarà una aportació econòmica a ajudar els refugiats de Síria.

El dia de Sant Narcís es portarà a terme un nou espectacle de gran format al carrer, el recorregut del qual es podrà consultar al web de Fires. L'espectacle, anomenat 'Kremah', anirà a càrrec de la companyia Sarruga.

Seguint amb l'aspecte solidari, el 27 d'octubre tindrà lloc la jornada de Fires a 1 euro, durant la qual es podrà accedir a les atraccions del parc de la Devesa a només un euro el tiquet a partir de les cinc de la tarda (per evitar possibles absentismes a l'escola) i es podrà gaudir de la sessió de les 18 h del Circ Raluy també a aquest preu. El Girona FC s'ha sumat enguany a la iniciativa i oferirà entrades a 1 euro per al partit del 24 d'octubre contra el Saragossa a nens i joves d'entre 8 i 16 anys a la zona de gol.