La 54a Fira de Mostres augmenta un 22% la superfície coberta d'exposició i inclourà un espai exclusiu per a franquícies

16.10.2015 | 17:39

La 54 Fira de Mostres de Girona, l'aparador multisectorial més gran de la demarcació, augmenta un 22% la superfície coberta d'exposició i inclou un espai exclusiu per a franquícies. Al nivell 1 del Palau de Fires hi haurà un punt de trobada des d'on s'assessorarà tant els emprenedors que vulguin obrir negoci sota aquesta fórmula, com les empreses que s'interessin per expandir-se a través d'aquest model. El certamen tindrà aquest 2015 un total de 383 expositors, una xifra similar a l'any passat- i ocuparà més de 45.000 metres quadrats, repartits entre el palau, les carpes exteriors i la Devesa.

Durarà cinc dies, del 28 d'octubre a l'1 de novembre, i tindrà per lema 'Compartint negoci, fent xarxa'. La Fira de Mostres tornarà a mostrar aquest any el múscul del teixit econòmic i empresarial gironí. L'aparador multisectorial més gran de la demarcació, que aquest 2015 ja arriba a la 54a edició, no es queda només en l'apartat d'exposició. Durant els cinc dies, el certamen tornarà a ser una plataforma de negoci, que posarà en contacte empreses, compradors i visitants.

Al llarg dels més dels seus 45.000 metres quadrats, la fira tornarà a aixoplugar nombrosos sectors. Hi seran representats els d'alimentació, decoració, construcció, industrial, motor, serveis, oci, turisme, tecnologia i mascotes. En total, la Fira de Mostres comptarà amb 383 estands una xifra similar a l'any passat- que es complementaran amb presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos.

Com a novetat a les Fires de Girona 2015, i també com a reflex del pes que han anat adquirint aquests darrers anys, la fira inclourà un espai exclusiu per a franquícies. De fet, segons dades de la consultora T4, a les comarques gironines, aquest model de negoci genera 7.800 llocs de treball (un 12% del total del sector a Catalunya) i factura prop de 1.000 MEUR (un 16% del global que fan les franquícies al país).

La Fira de Mostres no quedarà al marge d'aquest sector. L'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG) li dedicarà un espai dins la cinquena edició del Saló de l'Emprenedoria i la Franquícia 2015, que tindrà lloc al nivell 1 del Palau de Fires. Els organitzadors oferiran als assistents un punt de trobada per assessorar tant els emprenedors que vulguin crear una franquícia com les empreses que pensin que el seu model pot ser franquiciat.

Hi haurà representades firmes com Escura Consulting, Bissú, Elefante Azul, Republic of Kids, Don Piso, Muy Mucho i Central Perks, entre moltes d'altres.

Creativitat amb gastronomia, art i música

Una altra de les novetats de la 54a Fira de Mostres serà el #FiraHub, un nou espai polivalent que vol fomentar la creativitat dels més menuts, i també el talent d'artistes emergents. Combinarà gastronomia, art i música (a través de tallers), Situat al nivell 2 del Palau de Fires, comptarà amb un espai de 300 metres quadrats.El format de #FiraHub serà obert, per combinar actes amb un esperit innovador i distès. Hi haurà dues sessions diàries d'una hora i mitja de durada màxima. A dos quarts d'una del migdia, es faran tallers de pintura, manualitats o cuina (d'anxova i de sushi, per exemple). I a les set de la tarda serà el torn d'artistes emergents com ara Lydia Torrejon, Double Chick, Joan Masdéu, Pol Cruells i Póker.La 54a Fira de Mostres també acollirà la celebració del sisè Ginteriors (Girona Interiorisme).

En aquesta ocasió, les propostes giraran al voltant de la combinació entre sostenibilitat i tecnologia. S'hi podrà veure per exemple, l'ús de materials sostenibles per a la construcció o bé saber com crear espais ecoeficients en habitatges.Dins les activitats paral·leles de la Fira de Mostres també es farà, com ja ve essent habitual, una jornada agrària. Tindrà lloc el 30 d'octubre i portarà per títol 'Les noves tecnologies al servei de la productivitat agrícola'. També se celebrarà, l'endemà, el Dia de l'Agent Comercial.

La Fira de Mostres, que tindrà per lema 'Compartint negoci, fent xarxa', obrirà les portes del 28 d'octubre a l'1 de novembre, de les deu del matí a les vuit del vespre. El preu de l'entrada es manté en 4,5 euros (gratuïta per als menors de 7 anys i reduïda a 2,5 euros per a nens i nenes de 8 a 12 anys i per a jubilats). El primer dia, l'entrada al certamen tindrà un preu especial de 2 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema