«No és en absolut una escola elitista, i hi ha una llibertat absoluta»

19.10.2015 | 07:15

En Joan Benítez confessa que té "ADN Bell-lloc". El seu pare, que es diu com ell, en va ser professor, ell hi va estudiar entre el 1983 i el 1995 i ara no només hi porta els seus fills, sinó que forma part de l'AMPA. Benítez creu que, òbviament, les noves tecnologies han canviat els mètodes d'ensenyament, però assegura que l'essència del centre es manté, amb la família i la qualitat del professorat com a pilars de l'educació. A més, defensa que no es tracta d'una escola elitista: "Tot i que està fundada per l'Opus Dei, és concertada i aquí hi ha alumnes de tot tipus, que tenen una llibertat absoluta. Està oberta a tothom. Hi ha pares que hi porten els seus fills per la vessant acadèmica, no espiritual, però al cap i a la fi se'ls inculquen uns valors que els serviran per tot la vida", assenyala.

El seu pare, Joan Benítez, va ser professor del Bell-lloc durant gairebé quaranta anys, de manera que a ell no se li va fer gens estrany entrar a l'escola quan tot just tenia cinc anys. Allà hi va fer tota la seva formació acadèmica, fins que als divuit va anar a la Universitat de Navarra.
De la seva època d'estudiant en recorda especialment les activitats esportives. Ell practicava handbol amb els amics, esport que les noves generacions han substituït pel futbol. I no trobaven a faltar les nenes? "En realitat, no. És com l'esport: oi que hi ha bàsquet masculí i femení, per exemple? És una realitat que som diferents, tenim diferents maneres de fer, interssos diferents... i en la vessant acadèmica, encara està més justificat. Tots els ensenyaments són vàlids, però l'educació diferenciada permet una atenció més individualitzada", explica.

Com que ell estava satisfet amb l'escola, va trobar "lògic" portar-hi els seus fills. I ara li toca involucrar-s'hi com a pare, ja que la família juga un paper preponderant al Bell-lloc. "El contacte pare-professor és constant, i també amb el preceptor. Hi ha un gran feedback i això s'agraeix", assenyala. Tot plegat li ha permès veure, per exemple, com ha evolucionat l'escola a nivell educatiu. "A la meva època no s'apostava gaire per l'anglès, però ara sí. El meu fill arriba a casa i diu: papa, avui hem fet science. Se'ls inculca l'anglès des de petits", indica.

Un altre canvi evident és l'ús de les noves tecnologies. "Els nens fan servir l'ordinador, l'Ipad... però bé, l'orientació acadèmica és la mateixa, i la formació cristiana i espiritual també", indica Benítez. El més important, per a ell, és que els infants "surtin bones persones i preparats per a la vida".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

El circ assegura que no han rebut cap notificació per part del consistori - Les patinadores que el...

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

Inicialment estava previst aportar-los en deu anys, però es posaran de cop per tal de facilitar...

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Enllaços recomanats: Premis cinema