Unes 300 persones han fet un minut de silenci a les 12 a l'Ajuntament de Girona en record a la mare i les dues filles mortes dimecres en precipitar-se al buit des d'un tretzè pis. "La ciutat està colpida", ha afirmat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

La tragèdia ha tocat de prop l'ajuntament perquè la mare havia treballat com a tècnic a l'àrea d'Urbanisme i era molt coneguda. L'ajuntament ha decretat un dia de dol. "Volem expressar el condol i el suport a la família, als companys de feina i a la comunitat educativa que pateix una situació inimaginable fa tot just unes hores", ha dit. Ensenyament ha activat suport psicològic a l'escola Annexa on estudiava la filla gran.

A aquest efecte, la consellera d'Educació de la Generalitat, Irene Rigau, ha assistit també al minut de silenci i ha detallat que equips especialitzats en serveis psicològics donen suport a aquests alumnes, mestres i als seus familiars en aquesta escola.

Rigau ha manifestat el seu "suport total" a tot aquest col·lectiu i ha subratllat que és "important com explicar-li el succeït als nens". Els especialistes recomanen també als familiars dels alumnes en les reunions que mantenen la forma de tractar l'assumpte en l'àmbit domèstic.

L'alcalde de Girona, visiblement afectat, ha recordat que la mare havia treballat com a tècnica a l'Ajuntament i que era una persona coneguda a la ciutat, on els seus pares regenten diversos establiments comercials i el seu marit forma part d'un estudi d'arquitectura paisatgística que va ser l'escenari de la tragèdia.

"Tots ens hem aixecat avui amb una pena immensa", ha indicat Carles Puigdemont, acompanyat per treballadors i regidors del Consistori, així com per representants dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Local i candidats que concorren a les eleccions del pròxim 20 de desembre.

Puigdemont ha qualificat aquesta tragèdia com una cosa que "supera" la capacitat d'entesa de les persones. L'Ajuntament de Girona ha decretat avui jornada de dol per la triple mort i ha cancel·lat tots els actes públics oficials.