Una ment científica esperant un miracle

Bruce Hopkins, el pare del nen trobat mort a Girona, tenia l'esperança que el seu fill petit es despertés

14.01.2016 | 07:18
El pare de la criatura que es va trobar morta a Girona, Bruce Hopkins
El pare de la criatura que es va trobar morta a Girona, Bruce Hopkins

Bruce Hopkins ha perdut l'anonimat de què gaudia a Girona perquè els Mossos d'Esquadra van descobrir dimarts el cadàver del seu fill podrint-se al dúplex on residia amb la seva família i on feia veure que el nen dormia des de mitjan novembre o principis de desembre. Ell i la seva esposa, Schrell Hopkins, estan investigats per homicidi imprudent. Els Hopkins havien recalat a Girona el 2014 després de passar per França abandonant la seva Detroit natal, on no tenien previst tornar i de la qual van agafar distància malgrat tenir-hi totes les arrels. La Motor City els ho ha donat tot a la vida: la ciutadania, la feina, la família -en ascèndencia i descendència- i la religió.

Nascut a la capital del motor d'Amèrica l'any 1977 resultava fàcil que Bruce Hopkins, d'una manera o altra, acabés integrant-se en la indústria automobílistica. Actualment, és cofundador i vicepresident de vendes i desenvolupament de negoci de BT-Software, una empresa informàtica que compta amb una aplicació, anomenada Kaliki Audio Newsstand, que permet als conductors de vehicles Ford escoltar informació i notícies dels seus mitjans de referència en el moment que vulguin dins el cotxe.

El motor ha impregnat tota la vida de Hopkins. Molts dels seus parents han treballat per al Detroit 3 i fins i tot ell va estar a la fàbrica de Cadillac quan era un adolescent i estudiava a la Grant School. De l'escola va passar al Cass Tech, on no va poder acabar la seva carrera al Departament de Matemàtiques perquè es va unir al programa d'escolars emergents, cosa que li va permetre unir-se al Laboratori de Computació Paral·lela i Distribuïda de la Wayne State University, a Detroit, on es va acabar llicenciant en electrònica i enginyeria informàtica l'any 1998. El mateix any, es casava amb la seva dona Schrell, a qui havia conegut a la Great Bethlehem Temple Church, l'església pentecostal a la qual ambdós acudien amb assiduïtat.

La fe pentecostal ha marcat profundament Bruce Hopkins, que no seria la persona que és sense el guiatge espiritual del seu pastor de Detroit. Així ho va deixar escrit ?l'any 2003 al llibre sobre tecnologia sense fil que va publicar amb Ranjith Antony -Bluetooth For Java- quan treballava d'arquitècte tècnic per a l'empresa Redwood Solutions, una firma de serveis tecnològics establerta a Michigan. La dedicatòria del llibre la va adreçar també al "Senyor Jesús Crist, sense qui no hauria pogut escriure aquest llibre", i després la va fer extensiva a la seva dona i els seus magnífics dos fills -el petit que va morir a Girona encara no havia nascut.

Quan va publicar el llibre, feia sis anys que treballava amb Java i tenia una gran experiència en tecnologia sense fil, a banda d'altres estudis que havia realitzat en computació distribuïda, agrupació, sistemes d'encriptació i computació ubiqua.

Bruce és el més petit de set germans -Theresa, Valerie, Darlene, Barbara, Marcos i Tyrone- i sempre s'ha mostrat agraït pel fet que els seus pares els han pogut oferir educació universitària a tots.

Desconfiança en la medicina
Una de les seves màximes preferides és: "a fi de ser intel·ligent, t'has d'envoltar de gent intel·ligent". I sembla que la seva mentalitat analítica va tenir molt a veure amb el fet que el 2014 el matrimoni Hopkins i els seus tres fills es traslladessin a Girona. Perquè Bruce Hopkins tenia al cap estendre el negoci de la seva aplicació a tot Europa però també sabia que a Espanya l'assistència sanitària era millor que en d'altres països de l'entorn i els medicaments, més barats, aspecte que va inclinar molt la balança, ja que el seu fill petit patia d'asma. No obstant, desconfiava de la medicina científica i l'alternava amb l'homeopatia.

Tot i ser un home de ciència i emprenedor, l'única explicació que Bruce Hopkins ha donat a la convivència amb el cadàver del seu fill és que no va assumir que era mort i esperava que despertés. Potser esperava que es produís un miracle. La seva fe pentecostal ho creu possible com una manifestació de Déu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral
Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

La colla castellera tindrà més protagonisme que mai a les Fires de Girona

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

L'Ajuntament combinarà el repel·lent biològic amb una tanca electrificada per impedir que entrin a...

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Una taula rodona a la biblioteca Carles Rahola va servir ahir per donar el tret de sortida a les...

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

L'historiador Pere Freixas va presentar ahir el llibre La basílica de Sant Feliu. Primera...

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Veïns de Sant Narcís reclamen a l'Ajuntament que estudiï anar ja al jutjat i aturar, si cal, el...

Enllaços recomanats: Premis cinema