Isabel Muradàs renuncia al càrrec de vicealcaldessa

Els perfils de les persones que ocupaven des del lloc número 11 fins al 18 de la llista, previs a Ballesta

22.01.2016 | 07:24
Isabel Muradàs i Albert Ballesta, rient abans de començar la roda de premsa d´ahir a la tarda.
Isabel Muradàs i Albert Ballesta, rient abans de començar la roda de premsa d´ahir a la tarda.

Isabel Muradàs no vol ser vicealcaldessa de Girona. La primera tinenta d'alcalde i actual alcaldessa en funcions, membre de Demòcrates i aspirant pública a l'alcaldia, ha comunicat al seu partit que no vol aquest càrrec. «L'elecció d'Albert Ballesta com a alcalde no ha de tenir contrapartides», va assenyalar. El que no està decidit encara és si aquesta figura l'assumirà algun altre regidor o si finalment no es crearà. Això s'haurà de decidir quan es defineixi el nou cartipàs, del qual Albert Ballesta no va donar detalls perquè, va dir, encara no se n'ha parlat.

Després de les negociacions entre Convergència i Demòcrates per veure qui ocupava l'alcaldia de Girona, els dos partits van arribar a un acord perquè Ballesta fos alcalde i Muradàs vicealcaldessa. Ahir, però, Muradàs va renunciar públicament al càrrec, de manera que aquest resta a l'aire. La responsable d'Esports i Educació va argumentar que el fet d'haver-se apartat de la lluita per l'alcaldia i cedir el pas a Ballesta no ha de comportar cap contrapartida. Per això, no vol ser vicealcaldessa d'aquesta manera. Tot i això, no s'ha decidit si la figura es crearà igualment i l'ocuparà algú altre. En aquests moments, aquesta figura no existeix a l'Ajuntament de Girona, de manera que s'hauria de crear. No és un càrrec gaire habitual en els municipis catalans, tot i que tant l'Ajuntament de Figueres com el de Sant Feliu de Guíxols n'han tingut. Per poder crear la figura, s'hauria de modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i decidir després la persona que l'ocupa.

Muradàs, que també és portaveu comarcal de Demòcrates, va deixar clar que l'elecció de Ballesta ha estat exclusivament de Convergència, «com no podia ser d'altra manera». Tot i això, va explicar que, al final, el seu partit s'ha apartat per facilitar l'acord. «No ha estat fàcil, però al final Demòcrates ha decidit fer un pas al costat i facilitar l'acord entenent que, per sobre de tot, CDC tenia la primacia a l'hora de proposar candidat per substituir Carles Puigdemont», va indicar. Això explica que finalment es retirés: «Jo vaig dir que, com a membre del govern, em posava a disposició per assumir l'alcaldia, però entenia que que tots els partits tenien legitimitat per defensar les persones que consideressin més adequades», va indicar.

Muradàs va garantir que l'equip de govern farà pinya al voltant de Ballesta. «Tenim un pla de govern per desenvolupar i molt per fer, de manera que tots estarem a la seva disposició per tirar endavant», va assenyalar. L'actual alcaldessa en funcions va explicar que l'equip de govern té molt present el sentit de la responsabilitat i que la governabilitat de la ciutat ha passat per davant de qualsevol interès de partit.

Finalment, Muradàs també va reconèixer l'«excepcionalitat»?del moment i va recordar que Puigdemont estava totalment compromès amb Girona i tenia la voluntat de complir dues legislatures al capdavant de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

La zona de les hortes de Salt on s'actuarà.
Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

L'Ajuntament combinarà el repel·lent biològic amb una tanca electrificada per impedir que entrin a...

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Una taula rodona a la biblioteca Carles Rahola va servir ahir per donar el tret de sortida a les...

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

L'historiador Pere Freixas va presentar ahir el llibre La basílica de Sant Feliu. Primera...

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Veïns de Sant Narcís reclamen a l'Ajuntament que estudiï anar ja al jutjat i aturar, si cal, el...

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

Inicialment estava previst aportar-los en deu anys, però es posaran de cop per tal de facilitar...

Enllaços recomanats: Premis cinema