El Govern desencalla la reforma del parc de Bombers de Girona

Treuen a licitació la redacció del projecte de millora, que aprofitarà l'espai que deixarà la sala de la regió quan es traslladi al Santa Caterina

24.01.2016 | 08:03
Una protesta dels?Bombers per reclamar millores.
Una protesta dels?Bombers per reclamar millores.

El Govern ha desencallat la remodelació del parc de Bombers de Girona, un projecte llargament reivindicat i pel qual els bombers s'han mobilitzat en diverses ocasions. La Generalitat ha tret a licitació per 117.719,69 euros la redacció del projecte bàsic i executiu i la direcció d'obra de l'adequació, reforma i millora del parc. Aquest projecte preveu aprofitar l'espai que quedarà alliberat quan la sala de control de la regió d'emergències de Girona es traslladi al centre de la ciutat, a la seu de la Generalitat, ubicada a l'antic hospital Santa Caterina.
El mal estat d'algunes zones del parc i la falta d'inversió durant anys ha portat els bombers a mobilitzar-se en més d'una ocasió. Sobretot, els efectius critiquen la manca d'espai de treball i que tant la zona d'habitacions com la cuina estan «obsolets».
Ara, la Generalitat ha tret a concurs la redacció del projecte «d'adequació, reforma i millora» del parc. Interior preveu així tenir el projecte enllestit i els tràmits administratius fets per poder començar les obres tan bon punt la sala de control de la regió d'emergències es traslladi a l'edifici de la Generalitat.
Actualment, el Centre d'Emergències i Sala de Control de la Regió d'Emergències de Girona està ubicat a la segona planta del parc de Bombers de Girona, damunt la zona d'habitacions i cuina. Quan aquesta sala de coordinació estigui en funcionament a l'antic Santa Caterina (actualment el projecte també està en redacció), aprofitaran l'espai alliberat per reformar el parc.
La remodelació servirà per traslladar la cuina i les habitacions a la planta de dalt aprofitant el nou espai alliberat i convertir la planta baixa en zona operativa de treball, tal com estan organitzats altres parcs de la regió, com el de la Pera.
Mentre aquesta reforma no es pugui fer per fases, i d'acord amb disponibilitat pressupostària, el Govern ha invertit 18.000 euros per renovar la cuina, sobretot una illeta central on hi ha els fogons i la campana extractora. Fonts d'Interior han afirmat que aquesta illa s'aprofitarà a la nova cuina a la planta de dalt.
Els bombers del parc s'han mobilitzat en diverses ocasions, fins i tot durant uns dies van dinar a fora per denunciar el mal estat de la cuina. Els professionals que treballen a Girona asseguraven que havien patit anys sense cap inversió a les instal·lacions perquè existia un projecte per construir un nou parc. Un projecte que va quedar descartat arran de la crisi econòmica. Interior assegura, però, que a l'espera d'abordar aquesta reforma més important, els darrers anys han anant invertint en algunes necessitats urgents. Van reformar la coberta i van instal·lar portes automàtiques a la zona de les cotxeres, també van arreglar la zona de gimnàs i el novembre van instal·lar la nova illeta de la cuina

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Obres al tram pendent del carril bici davant del Trueta
Treuen quinze places d´aparcament per acabar el carril bici al Trueta

Treuen quinze places d´aparcament per acabar el carril bici al Trueta

Les obres del tram de carril bici davant de l'hospital Josep Truerta comporten l'eliminació...

Girona adjudica la segona fase de les obres de la plaça del Pallol

Girona adjudica la segona fase de les obres de la plaça del Pallol

Els treballs aniran a càrrec de l'empresa Salvador Serra i tindran un termini d'execució de tres...

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Enguany la quantitat s'aproxima als 150.000 euros per poder arribar a més barris

Salt aprova una moció per incorporar clàusules socials en la contractació pública

Salt aprova una moció per incorporar clàusules socials en la contractació pública

L'Ajuntament de Salt va aprovar en el ple de dilluns una moció per a la incorporació de clàusules...

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

El circ assegura que no han rebut cap notificació per part del consistori - Les patinadores que el...

Enllaços recomanats: Premis cinema