Un cultiu de dos mil plantes de marihuana ubicat en una nau industrial de Girona ha estat desmantellat pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local, segons informa el primer d'aquests cossos de seguretat.

Els fets es remunten al passat 29 de gener quan agents de la Guàrdia Urbana es van dirigir al lloc després de tenir constància del delicte que es cometia allà.

L'olor a la droga va alertar els policies, que van comprovar a més que el comptador de la llum que proveïa a la nau havia estat manipulat.

Els dos homes trobats a l'interior del local, veïns de Figueres i Roses, de 42 i 48 anys i nacionalitats holandesa i senegalesa, respectivament, estan sent investigats i se'ls citarà pròximament a declarar davant l'autoritat judicial.

A més de la droga, els agents van trobar 123 focus transformadors, 22 filtres, 13 extractors, 1 centrifugadora, 9 ventiladors i centenars de testos per a la producció d'esqueixos, així com sacs amb terra vegetal, dos dipòsits de plàstic de gran capacitat per subministrar aigua als habitacles i restes de plantes.

La nau, que està llogada, es dividia en dos grans estructures prefabricades al costat d'un espai situat a un nivell superior que simulaven estructures aïllants de cambres frigorífiques per mantenir el ambient en condicions òptimes per al cultiu.