Ballesta trenca el projecte de ciutat de Puigdemont

El turisme cultural de l'exalcalde ara queda dividit

15.02.2016 | 07:12
Glòria Plana.
Glòria Plana.

En tres setmanes la gran aposta de Carles Puigdemont per mantenir la ciutat viva ha quedat desactivada. El nou batlle, Albert Ballesta, ha tret d'alcaldia les dues grans àrees que l'exalcalde mantenia sota un mateix paraigua, Cultura i Turisme. Ara quedaran en dues mans diferents i restant pes als que Puigdemont havia designat perquè l'ajudessin: Albert Riera i Coralí Cunyat

Només han calgut tres setmanes perquè el gran projecte de ciutat de Carles Puigdemont, el turisme cultural, el que ha posat "Girona de moda" hagi quedat desactivat o penjant d'un fil pel seu propi successor, Albert Ballesta.

Per a Carles Puigdemont el turisme cultural era una aposta personal que volia controlar al màxim. Fins al punt que ell mateix era el regidor de les dues àrees: Cultura i Turisme. Tot sota el seu paraigua, amb el suport d'Albert Riera i de Coralí Cunyat. El primer, com a gerent i una de les tres potes del trípode de cultura juntament amb el cap d'Àrea, Narcís Casassa, i el propi Puigdemont. La segona havia de ser la mà dreta del batlle a l'àrea de Turisme, des de la direcció de Fira de Girona i l'Auditori-Palau de Congressos. Els dos queden ara descol·locats.
Era el batlle que es posava al capdavant dels diferents festivals que se celebren a la ciutat. "Girona, ciutat de Festivals", l'eslògan. Era el batlle que va tensar la corda amb alguns dels seus propis regidors de l'equip de govern per portar la col·lecció d'art de Santos Torroella en una operació milionària. Art i patrimoni per atraure turistes.

Amb la marxa cap a la Generalitat, el nou alcalde, Albert Ballesta, ha decidit que es dedicarà només a fer d'alcalde i ha buscat dos regidors que li traiessin la feina de Cultura i Turisme. Per trobar el responsable de Turisme no hi va haver gaires problemes, Glòria Plana aconseguia que el seu partit, Avancem, amb escassa implantació al territori, gestionés una de les gran àrees de govern de la capital. A més Plana ha aconseguit quedar-se la responsabilitat de Turisme, i esdeveniments com Temps de Flors o Girona10, que havia de tirar endavant Coralí Cunyat, amb experiència en aquest àmbit.

Per a Cultura hi va haver més dificultats. Ningú volia aquesta regidoria, que estava estretament lligada al lideratge de Puigdemont, que va marxar deixant clar que no confiava en cap dels regidors com a successors seus. Es van necessitar diverses reunions perquè finalment aparegués un voluntari: Carles Ribas, regidor de Sostenibilitat. Es tracta d'un departament que en altres municipis no té molta rellevància, però que a Girona ha estat sempre una gran aposta.

Ribas, inicialment renitent a ajudar Ballesta a treure-li responsabilitats, ha acabat acceptant conscient que d'aquesta manera guanya part del poder que l'anterior alcalde li va anar traient relegant-lo a Sostenibilitat. El regidor, que també és el portaveu del grup municipal de CiU, busca ara aprofitar l'encàrrec enverinat per aconseguir no només ser el portaveu de CiU, sinó de l'equip de govern. Caldrà estar atents si, a més, s'emporta a la seva àrea les Fires de Girona, apel·lant a la coherència que són la màxima expressió de la cultura popular, i que ara estan integrades dins d'Urbanisme i Activitats com a Dinamització del Territori de Marta Madrenas.

Fa tot just tres setmanes que Albert Ballesta és alcalde però les aigües encara estan remogudes i la metxa segueix encesa. Queda per veure si les aigües es calmaran i la flama s'apagarà o si els canvis extingiran el que el mateix govern bateja com a "model d'èxit".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral
Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

La colla castellera tindrà més protagonisme que mai a les Fires de Girona

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

L'Ajuntament combinarà el repel·lent biològic amb una tanca electrificada per impedir que entrin a...

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Una taula rodona a la biblioteca Carles Rahola va servir ahir per donar el tret de sortida a les...

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

L'historiador Pere Freixas va presentar ahir el llibre La basílica de Sant Feliu. Primera...

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Veïns de Sant Narcís reclamen a l'Ajuntament que estudiï anar ja al jutjat i aturar, si cal, el...

Enllaços recomanats: Premis cinema