Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves menors d'edat a Girona acusats de tres delictes de furt, un d'ells amb grau de temptativa. Els fets van passar el 17 de febrer al migdia aquesta ciutat quan la policia va tenir coneixement d'un intent de robatori en una entitat bancària del carrer Joan Maragall. La víctima era un empleat del banc que estava fent una transacció de 500 euros al caixer. Els tres joves se li van acostar i van intentar distreure la seva atenció posant-li un paper a sobre la pantalla. El treballador es va adonar de l'engany, va cancel·lar l'operació i els va fer fora. Després va donar l'avís a la policia, que va aconseguir detenir-los a l'estació de Girona gràcies a la descripció que se'ls va facilitar.

Durant l'escorcoll, els Mossos d'Esquadra van intervenir dues gorres de llana, dos papers de foli doblegats en quatre talls que era el que utilitzaven per distreure les víctimes en els furts. Un cop fetes les comprovacions, els agents van constatar que hi havia hagut dos furts més a caixers de la ciutat.

El mètode utilitzat pels lladres, anomenat 'scalping', consisteix en utilitzar mitjans de distracció, com situar papers a la pantalla del caixer en el moment d´efectuar el reintegrament per cridar l'atenció de la víctima. Es busca crear confusió a la víctima per sostreure-li els diners en el moment en què els bitllets surten del caixer.

Els mossos recomanen estar alerta en el moment de treure diners al caixer i fer-ho en caixers automàtics situats a l'interior de l'entitat i que es puguin tancar amb pastell. Si no es pot, evitar que ningú s'acosti massa en el moment de la retirada d'efectiu. També s'aconsella no retirar grans quantitats, anar amb algú de confiança com a acompanyant i guardar-ho en un lloc segur.

També subratllen evitar distraccions provocades per estranys que es poden acostar per cometre el robatori. Poden intentar-ho demanant informació, fer una empenta o llençar monedes al terra o tacar amb un líquid i fer veure que ho volen netejar.

Els tres joves detinguts tenien nombrosos antecedents pels mateixos fets i declararan properament davant de la Fiscalia de Menors. A un d'ells li constava una ordre de detenció judicial de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per tal de comparèixer davant l'autoritat judicial corresponent.

Els mossos mantenen la investigació oberta per tal de saber si són responsables de més fets il·lícits.