L'Oficina Antifrau ha requerit a l'Ajuntament de Girona que els enviï tots els expedients de contractes de servei fets pel consistori del 2011 al 2015. El requeriment va arribar a principis de febrer i Antifrau donava deu dies hàbils per fer l'enviament. La tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha explicat que Antifrau sol·licita absolutament tots els contractes, independentment de l'import, i que es tracta d'un volum molt gran de documentació.

Per això, van demanar una pròrroga d'un mes més per poder enviar totes les certificacions. "Si no l'ajuntament quedava col·lapsat, ja ho hem enviat tot però hem anat per anys perquè hi ha molta documentació", ha explicat. El consistori desconeix quin és l'objectiu d'Antifrau. Segons Planas, no és "habitual" que se sol·liciti tanta documentació i de manera tan genèrica. L'Ajuntament de Girona va rebre el requeriment de l'Oficina Antifrau a principis de febrer, on se'ls demanava que entreguessin tots els expedients de contractes de servei fets entre el període 2011-2015 (durant el govern de Carles Puigdemont).

Es tracta de contractes de qualsevol servei extern que requereixi l'ajuntament però en cap cas de contractes d'obres. La tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha explicat que Antifrau volia la documentació en deu dies però que van demanar una pròrroga perquè els era materialment impossible enviar tots els expedients.

De fet, el consistori no ha enviat els contractes fotocopiats sinó les certificacions dels mateixos. "Els vam dir que necessitàvem més temps perquè sinó col·lapsaríem l'ajuntament perquè es tracta d'un volum molt alt de documentació", ha manifestat Planas.

El consistori desconeix l'objectiu d'Antifrau

El consistori desconeix quina és la finalitat d'Antifrau. "Nosaltres no en sabem res però els hem enviat tot el que han demanat, no tenim res a amagar", ha assenyalat Planas, que reconeix que no és habitual que es demani informació d'un període tan extens i de manera tan genèrica, ja que Antifrau ha requerit tots els contractes de servei, independentment de la quantia.