La Unitat de Continuïtat Assistencial de Santa Caterina atén 1.252 pacients en sis mesos

El 30,59% dels beneficiaris són persones amb malalties cròniques complexes

08.04.2016 | 11:19

Ara fa sis mesos es va posar en marxa la Unitat de Continuïtat Assistencial (UCA) de l´Institut d´Assistència Sanitària (IAS) de l´Hospital Santa Caterina de Salt, una unitat d´atenció integrada dirigida a pacients amb necessitats assistencials altes, tant sanitàries com socials. En aquest mig any en funcionament, la UCA ha atès 1.252 pacients. Uns 420 s´han beneficiat del treball conjunt d´infermeria i treball social. El 30,59% de les persones ateses són pacients amb malalties cròniques complexes i un 14,4% pateixen malalties cròniques avançades. L´objectiu de la unitat és millorar la qualitat de vida i la salut de les persones i, al mateix temps, millorar la percepció que tenen els pacients sobre l´atenció que reben i garantir una continuïtat assistencial social i sanitària.

Aquesta unitat beu de l´experiència de la Unitat de Continuïtat Assistencial de l´Hospital Josep Trueta de Girona (ICS). La metodologia de treball és gairebé la mateixa tot i que s´ha adaptat a l´atenció dels usuaris que té l´Hospital Santa Caterina de Salt. En primer lloc, mitjançant la informació prèvia del pacient i la seva situació clínica i social, es seleccionen els casos susceptibles de poder formar part de la unitat. A partir de llavors es decideix si la persona compleix els requisits necessaris per formar part del dispositiu i s´estableix un pla de treball conjunt entre el pacient i el cuidador.

L´objectiu d´aquesta unitat és millorar la qualitat de vida, la salut i la percepció que tenen els pacients de l´atenció que reben per part dels centres hospitalaris. Al mateix temps, també es vol garantir a l´usuari una continuïtat assistencial social i sanitària a través de la coordinació dels treballadors dels diferents nivells assistencials ja sigui atenció primària (CAP), hospitalària i sociosanitària.

En aquest sentit i per avançar en aquest model, l´IAS ja ha presentat aquesta setmana als tècnics de serveis socials del Gironès i de la Selva interior – l´àrea d´influència de l´Hospital Santa Caterina de Salt- els resultats d´aquest primers sis mesos de funcionament del nou dispositiu d´assistència mèdica. El model de l´UCA s´emmarca en el Pla Interdepartamental d´Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema