Girona, Temps de Flors (7 a 15 de maig) tindrà 179 projectes en 134 espais i inclourà com a principals novetats els murs d'època romana del balneari urbà a Girona, que s'anomenarà Aqua Gerunda, situat al carrer Riu Galligants, al barri de Sant Pere. També hi haurà flors a la denominada «platja» del riu Ter, a l'alçada de Pedret i diferents instal·lacions al passeig del camí del Calvari.

Altres espais destacats seran els projectes «innovadors» i que reserven sorpreses als soterranis de la Catedral i les escales de la basílica de Sant Feliu. La regidora de Temps de Flors, Glòria Plana, va destacar la major implicació dels barris (Carme- Vista alegre, Sant Narcís i Santa Eugènia), el concert de campanes de l'11 de maig, les propostes en diferents ponts i fonts. A més, hi haurà el piano de cua del concurs internacional de Música Maria Canals al Pati del Museu d'Art. Albi serà a Girona com a ciutat agermanada amb un projecte als jardins de la Torre de Carlemany.

Es calcula que cada any visiten els espais florals unes 200.000 persones. Des de fa dos anys, la policia controla els carrers on s'hi acumulen més visitants per si ha de tallar l'accés, sobretot al carrer del a Força. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar que esdeveniments com Temps de Flors reforcen el posicionament de la ciutat i serveixen per ensenyar els racons encantadors i espectaculars «del nostre patrimoni». Uns encants que han seduït a la productora de Joc de Trons

Temps de Flors inclou moltes activitats a banda de la descoberta de patis, monuments i jardins, com la cinquena edició del festival A Cappella, el dia Europeu de l'Òpera, menús gastronòmics, còctels i tapes especials elaborats amb flors o el concurs d'aparadorisme i decoració interior. Com no, també el concurs de flors, que aquest any canvia d'ubicació i es farà a l'església dels Dolors.