Retiren el carnet al conductor que va atropellar Escuredo

Queda en llibertat provisional investigat per conducció temerària, danys i lesions

17.05.2016 | 11:22
Retiren el carnet al conductor que va atropellar Escuredo

El taxista que va atropellar el ciclista José Antonio Escuredo va quedar ahir en llibertat provisional investigat per un delicte de conducció temerària, danys i lesions agreujades. La titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Girona no va retirar-li la llicència de taxi com sol·licitava l'advocada del ciclista, medallista als Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i actual entrenador de l'equip olímpic de Veneçuela, però sí que l'aparta temporalment del volant en intervenir-li el permís, li impedeix apropar-se a menys de 100 metres de l'esportista i comunicar-s'hi i tampoc li permet agafar cap altre tipus de vehicle de motor.

L'advocada del taxista, Carolina Gallegos, va explicar ahir que tot ve «d'una discussió prèvia entre el ciclista i el taxista» al passeig d'Olot que va provocar «una persecució de centenars de metres pels carrers de Girona en què el senyor Escuredo dóna inclús cops al cotxe», segons va declarar a l'Agència Catalana de Notícies. La lletrada va remarcar l'actitud «hostil» de l'esportista però matisant que el seu client no tenia intenció d'atropellar-lo. «L'impacte va ser totalment involuntari, ja que el ciclista es va creuar per davant del taxi» i el conductor es va entregar a la policia de forma immediata.

L'advocada del medallista, Natàlia Frigola, qüestiona aquesta versió en considerar que l'home només tracta d'exculpar-se per evitar que es pugui acreditar una maniobra deliberada d'atropellament.

Els fets van ocórrer divendres quan el ciclista tornava d'un entrenament i es va enganxar en una discussió amb el taxista a causa d'un avançament sense respectar la distància de seguretat. El seleccionador de Veneçuela diu que després de posar-se el semàfor en verd «vaig sentir una acceleració molt forta» i va acabar a terra.

La mare del medallista va ser també testimoni de l'atropellament i altres persones que van presenciar l'envestida asseguren que el taxista va amençar-lo abans d'atropellar-lo. L'accident li ha provocat a Escuredo el trencament de diverses costelles i una perforació al pulmó, entre altres lesions de menys gravetat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema