Llagostera pagarà la quota d'autònoms als desocupats que engeguin una activitat

L'ajuntament destinarà 8.000 euros del pressupost municipal a aquesta iniciativa

02.06.2016 | 16:42

L'Ajuntament de Llagostera ha aprovat inicialment les bases reguladores d'una convocatòria de subvencions adreçades a persones que es troben a l'atur. La idea és que el consistori subvencionarà la quota d'autònoms d'aquelles persones sense feina que posin en marxa una activitat econòmica ' ja sigui empresarial o professional- a la vila. L'objectiu és 'incentivar el foment de l'emprenedoria local', tal i com ha explicat el regidor de Promoció Local del consistori, Ramon Soler. L'ajuntament destinarà 8.000 euros del pressupost municipal a aquesta iniciativa i ja ha avançat que pagarà fins a un import màxim de 1.000 euros pel que fa a les despeses relatives de la quota de cotització al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). A l'hora de concedir les subvencions, es tindrà en compte que el negoci estigui vinculat amb l'àmbit turístic, agricultura ecològica o indústria; els sectors prioritaris descrits en el Pla Estratègic Llagostera 2020.

Les bases de la convocatòria van aprovar-se la setmana passada a través de la Junta de Govern Local i s'exposaran al públic durant 20 dies. Si transcorregut aquest període no s'hi presenten al·legacions, es consideraran aprovades definitivament. Llavors arrencarà el període de presentació de sol·licituds i totes les persones interessades en rebre aquesta ajuda podran demanar-ho fins el proper 30 de setembre del 2016 o fins que s'exhaureixi el crèdit disponible.

Es valorarà que els sol·licitants hagin participat en algun curs d'emprenedoria o d'ocupació organitzat per l'Àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Llagostera i que el seu pla d'empresa contempli la contractació de terceres persones a curt termini. 'L'objectiu d'aquesta actuació és incentivar el foment de l'emprenedoria local, per part de persones en situació de desocupació i que ubiquin la seva activitat econòmica a Llagostera', ha detallat Soler.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Enllaços recomanats: Premis cinema