Aquest matí el Parc de les Devesa ha acollit la primera Marxa Solidària Canina organitzada pel Diari de Girona. Un centenar de persones s'han reunit amb els seus gossos per recórrer els quatre quilòmetres de la marxa circular. Els animals més àgils i ràpids l'han fet corrents i els més grans caminant.

Junts, però, han jugat i s'han divertit en un acte amb caire solidari, ja que part dels beneficis que s'han obtingut de les inscripcions van a parar a la Protectora dels Animals del Gironès en forma de material d'alimentació pels animals del refugi.

A banda també han col·laborat en la marxa dues protectores més: Galgos112 i Som amics dels animals (somamicsdelsanimals.cat).

Un cop finalitzat el recorregut, ha tingut lloc l'entrega de premis en mans del vicealcalde, Eduard Berloso. S'ha premiat al gos més simpàtic, al més entremaliat i el millor vestit per cortesia de Mircat, el més peculiar per cortesia de Hot Dog Holidays, el més dolç per cortesia de La Fageda i el més golafre per cortesia de Restaurant l'Argadà.

Aquest esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de Mircat, l'Ajuntament de Girona i el Club Agility Girona encarregat de fer gaudir als assistents en finalitzar la marxa amb una exhibició i taller d'agility. Diferents membres del club han posat a prova els seus gossos en un circuit ple d'obstacles.

Després, els participants de la marxa canina han pogut jugar amb els seus gossos dins el circuit fent-los passar per sota els túnels i saltar per sobre les diferents barreres que hi ha. Per acabar, s'ha dut a terme una xerrada-col·loqui sobre comportament caní.