L'empresa que havia de fer la pista coberta del col·legi Cassià Costal, abandona

És el segon cop que una constructora frena els treballs a l'escola i l'Ajuntament de Girona denunciarà l'adjudicatària fins i tot per «danys morals» i parla «d'especulació»

07.06.2016 | 07:21
El pati del col·legi Cassià Costal.
El pati del col·legi Cassià Costal.

Nou revés per la pista coberta prevista al col·legi Cassià Costal de Girona. L'Ajuntament ha anunciat que l'empresa que s'havia de fer càrrec dels treballs, la madrilenya Cobra Instalaciones y Servicios, ha renunciat a l'obra sense aclarir els motius. És el segon cop que una empresa deixa les obres d'aquesta pista coberta abans de començar. La primera va ser la també societat madrilenya Insyte Instalaciones, havia ofert fer els treballs per un total de 328.948 euros. Va renunciar en considerar que hi havia diferències tècniques amb el plec de clàusules referents als treballs sota terra. La segona adjudicació va ser a Cobra Instalaciones y Servicios, per 470.851 euros, IVA inclòs.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, i la mateixa, Marta Madrenas, s'han mostrat indignats per la decisió de l'empresa. Els representants municipals asseguren que podrien demandar l'empresa per danys i perjudicis. També s'estudiarà si és possible fer una denúncia per danys morals. «Estudiarem totes les mesures legals, i si podem, penals, contra l'empresa», ha assegurat l'alcaldessa. Alcalà i Muradàs, han afirmat que, probablement, l'empresa ha «especulat» amb les obres i ha acabat renunciant per, per exemple, fer un altre treball en algun altre ciutat que li sortia més a compte.

L´empresa que ha guanyat el concurs per fer les obres, Cobra Instalaciones y Servicios, ja va guanyar el concurs per fer les tasques de construcció d´una altra pista coberta, la de l´escola Migdia. I el primer cop que es van licitar els treballs del Cassià Costal també s'hi havia presentat. Aleshores però, no va guanyar.

L'empresa havia pagat l'aval, de 19.000 euros, que l'Ajuntament es quedarà. Això però dificulta tot el procés de tramitació ja que, segons ha explicat Joan Alcalà, ara l'obra no es podrà adjudicar a l'empresa que havia quedat segona en el concurs per fer la pista coberta. L'única solució, serà tornar a licitar l'obra. Aquest fet, provocarà un retard d'un any. Ja que les obres es fan a l'estiu per no coincidir amb els alumnes.

La intenció era que els treballs poguessin començar a l'estiu, quan acabessin les classes, per tal que els treballs no interferissin amb el dia a dia dels escolars. La idea era que les instal·lacions ja estiguessin en funcionament durant el proper curs. A més, ja s'havien planificat activitats esportives a la nova pista coberta i també estava previst que les entitats del barri la poguessin fer servir. «Era un equipament per la comunitat educativa, pel barri i per la ciutat», que ara haurà d'esperar un altre any, ha lamentat Muradàs.

El treballs havien de ser la primera fase d´un futur pavelló. En una segona fase s'havien de licitaran les tasques per fer els tancaments laterals, vestidors, despatxos i grades. Encara no hi havia data per aquesta segona fase, que requeriria d'una inversió d'1,2 milions d'euros més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral
Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

La colla castellera tindrà més protagonisme que mai a les Fires de Girona

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

L'Ajuntament combinarà el repel·lent biològic amb una tanca electrificada per impedir que entrin a...

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Una taula rodona a la biblioteca Carles Rahola va servir ahir per donar el tret de sortida a les...

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

L'historiador Pere Freixas va presentar ahir el llibre La basílica de Sant Feliu. Primera...

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Veïns de Sant Narcís reclamen a l'Ajuntament que estudiï anar ja al jutjat i aturar, si cal, el...

Enllaços recomanats: Premis cinema