ERC i CUP de Salt destaquen la feina discreta

En el primer any de govern apunten al treball a l'ombra per resoldre temes com el bloc, l'Ateneu o el gegant del Rec

16.06.2016 | 07:21

L'equip de govern de Salt (ERC i IPS-CUP) va assenyalar ahir que en el primer any de mandat han apostat per una "feina discreta" com la clau per solucionar alguns temes encallats i per tirar endavant els diferents projectes previstos. "Busquem més resultats que ressó", va assenyalar ahir el tinent d'alcalde Àlex Barceló (ERC). L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), va posar diversos exemples. Un és la solució al conflicte de l'ocupació del bloc de la PAH que s'ha cedit a l'Ajuntament per destinar-lo a lloguer social després de mesos de reunions. També s'ha posat fil a l'agulla a l'Ateneu d'entitats i ja s'ha pactat que la gestió sortirà a concurs públic amb uns criteris concrets. Un altre tema és el projecte per a l'edifici del Gegant del Rec i per a l'Institut Salvador Sunyer. Part de la clau, segons el govern, és tenir clar que "els polítics no són tècnics. Nosaltres som gestors d'àrees i marquem línies polítiques."

Un àmbit on, segons el govern local, s'ha treballat molt és en els temes d'emergència social, sobretot en matèria d'habitatge. A principis d'any es tenien comptabilitzades unes 120 famílies amb necessitat d'habitatge. Des d'aleshores, s'han resolt 48 casos, segon va apuntar el tinent d'alcalde, Ferran Burch (IPS- CUP). S'han obtingut molts pisos gràcies al dret de tempteig i retracte i també amb pactes amb alguns bancs. La creació d'una mesa d'emergència autònoma a Salt que pot fer gestions directament -amb el vistiplau de la Generalitat, però sense haver d'esperar que el govern català faci les tramitacions- també ha ajudat a l'agilització. L'objectiu és "tenir un bon paquet de pisos", va ressaltar l'alcalde.

Ara per ara, el govern està en minoria després que fa un any s'hagués obert l'opció a l'entrada al govern del PSC. Àlex Barceló va explicar que ara mateix "no es descarta" que puguin acabar entrant, però que tampoc hi ha pressa ni ha de passar necessàriament. Barceló va exposar que hi ha bona relació amb els socialistes i que amb minoria sempre es pot obrir més debat i arribar a grans concensos.

Pel que fa a la consulta per desenvolupar el sector sud del municipi, on hi podria haver un Ikea, van explicar que la idea era fer-ho al juny però que per diferents motius s'ha ajornat. "Es farà al més aviat possible i abans d'acabar l'any", van exposar. El vot serà, probablement, només presencial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

La ciutat acollirà al 2017 la Sea Otter Europe, el festival del sector més gran del món, per...

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Enllaços recomanats: Premis cinema