Nova picabaralla de l'equip de govern de Girona i la CUP per la Casa Pastors

El grup opositor i el govern s'enganxen per la tardança en tenir detalls del projecte i per un possible cas especulatiu

18.07.2016 | 07:04
La Casa Pastors, antiga seu de l´Audiència, segueix generant enrenou.
La Casa Pastors, antiga seu de l´Audiència, segueix generant enrenou.

Nou enfrontament motivat pel futur de la Casa Pastors de Girona i el projecte museístic. L'equip de govern (CiU i PSC) portava a l'aprovació del ple municipal l'afectació d'aquest immoble per destinar-lo a finalitats de càracter cultural vinculades al futur Museu d'Art Modern i Contemporani, on hi haurà la col·lecció d'art del fons Santos Torroella. Es va aprovar amb el suport del PP i Ciutadans.

Mentre el regidor del grup municipal d'ERC-MES Pere Albertí va esgrimir que la seva formació s'abstindria perquè ja havien votat en contra de la compra del fons Santos Torroella, la regidora del PP, Concepció Veray, va reclamar que la Generalitat faci l'aportació econòmica que va prometre per la Casa Pastors.

La CUP - Crida per Girona va anar més enllà. El regidor Lluc Salellas va trobar excessiu que «un vint per cent de les inversions d'aquest any» es destinin a la Casa Pastors. I va afegir que no saben absolutament res, perquè l'equip de govern no els informa, del projecte del futur museu, ni si hi haurà un edifici o dos, ni res de res. «Venen fum», es va queixar. Això sí, va deixar clar que havien vist un decret d'alcaldia dels 600.000 euros que toca pagar aquest any per la comprar del fons Santos Torroella.

Lluc Salellas va aprofitar per recordar que estaran atents que no hi hagi cap maniobra especulativa amb la possible compra d'una finca a la pujada de Sant Feliu que l'Ajuntament havia mostrat interès per comprar per crear una connexió amb la Casa Pastors però que es va trobar que un privat es va anticipar a la intenció municipal. El grup de la CUP havia anunciat temps enrere que vigilaria que el consistori no compri ara aquesta finca a un preu més elevat que suposi un benefici per a aquest privat, que ja va guanyar uns 300.000 euros en una operació similar amb l'antic Cinema Modern.

Rèplica de l'alcaldessa

Aquesta insinuació no va agradar gens a l'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU). Va reclamar a Salellas que «no creï situacions de dubtes» i va recordar que ja havia dit i repetit «molt clar» que «no comptarà ni farà cap oferta» per aquest immoble. Posteriorment va assenyalar que només si hi hagués una «opció urbanística en què l'Ajuntament es vegi beneficiat i els particulars ho vegin bé, ens ho plantejaríem».

Madrenas també va deixar clar que el pressupost de l'Ajuntament contempla uns sis milions d'inversions i que per a la Casa Pastors s'han destinat 600.000 euros. «És un deu per cent i no un vint. Ha calculat molt malament», va replicar. La CUP volia explicar que també s'ha de tenir en compte la compra d'un magatzem i una expropiació, entre altres. Respecte al projecte, Madrenas va afirmar que «s'hi està treballant i s'està catalogant tot».

D'altra banda, la regidora de Règim Interior i Hisenda, Maria Àngels Planas, va assegurar també que «no s'està venent fum» i que «hi ha tràmits burocràtics que necessiten temps». Pel que fa a l'ajut econòmic de la Generalitat, Planas es va mostrar confiada que el govern donarà els diners quan es demanin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

Enllaços recomanats: Premis cinema