Funcionaris del Palau de Justícia de Girona han recollit 700 signatures per demanar una estació de la Girocleta davant l'edifici, situat a la plaça Josep Maria Lidón. En la petició, que ja han entrat al registre de l'Ajuntament de Girona, argumenten que és un indret "adient i estratègic" per facilitar la mobilitat amb bicicleta dins la ciutat. En primer lloc, ressalten, les instal·lacions judicials estan en un punt d'entrada i sortida de la ciutat i on molts visitants aparquen el cotxe per després desplaçar-se per Girona. "Si hi hagués una estació davant l'edifici, estem totalment convençuts que en finalitzar l'any seríem moltes més de les actuals 2.000 les persones usuàries", exposen. També recorden que cada dia passen pel Palau de Justícia centenars de persones entre treballadors, professionals de la Justícia, advocats, procuradors i ciutadans, que també podrien triar la bicicleta com a mitjà de transport.

Un grup de funcionaris del Palau de Justícia va començar a recollir firmes el 15 de juny i, en poc més d'un mes, n'han aconseguit 700 que ja han presentat a l'Ajuntament de Girona. En l'escrit, proposen que se situï una estació de Girocleta davant l'edifici.

Els treballadors demanen a l'equip de govern que, aprofitant "l'empenta" que volen donar a l'ús de la bicicleta amb la construcció de nous carrils bici que travessaran la ciutat de nord a sud i d'est a oest, apostin per expandir el servei de bicicletes fins a la plaça Josep Maria Lidón.

La petició ressalta que és un punt d'entrada i sortida de la ciutat i, per tant, molts visitants aparquen el cotxe allà per després desplaçar-se per Girona. Els funcionaris argumenten que, si hi hagués una estació de la Girocleta allà, podrien fer servir la bici com a mitjà de transport dins la ciutat. A més, també recorden que la plaça Josep Maria Lidón és àmplia i hi ha "espai suficient" per instal·lar-hi l'estació.

Un altre dels arguments que exposen és que l'estació de Girocleta més propera al Palau de Justícia està a 400 metres, a la plaça Miquel de Palol. "És una distància similar a la que hi ha entre altres estacions, com ara entre l'estació del Pont del Dimoni i el Centre Cívic de Santa Eugènia, que estan a 350 metres", justifiquen.

També detallen que al Palau de Justícia hi ha ubicat el SAC (Servei d'Actes i Comunicacions) que s'encarrega de repartir personalment per tota la ciutat les comunicacions judicials de tots els jutjats de Girona i dels altres jutjats que ho requereixin. "Es potenciaria l'ús de la Girocleta entre els treballadors atès que, a més, del vehicle personal i el transport públic, tindrien una altra opció més còmode, més ràpida i més saludable al mateix lloc de treball", argumenten a la petició.

Finalment, els funcionaris remarquen que cada dia es desplacen al Palau de Justícia centenars de persones entre ciutadans, professionals de la Justícia, advocats, procuradors i perits. "Molts d'aquests desplaçaments són anades i vingudes a l'edifici dels jutjats de Girona del carrer Ramon Folch, on sí que hi ha estació de Girocleta, aquest enllaç seria un avantatge per a aquests usuaris", conclouen.