Penjar 2.920 crespons negres a les tanques del parc Central per protestar per cadascun dels dies d'obres del TAV, uns treballs que van començar el 18 d'agost de 2008. Aquesta és l'acció que duran a terme a partir de demà els veïns de Sant Narcís que, tips de veure que Adif no acaba els treballs, han decidit mobilitzar-se quan es compleix el vuitè aniversari de l'inici dels treballs.

Ells veïns volen que la protesta tingui continuïtat i, per això, cada mes que passi convidaran a una entitat de la ciutat perquè pengi els 30 crespons corresponents. També treballen per crear un mural a la zona d'obres on els veïns puguin deixar missatges. L'alcaldessa, Marta Madrenas, i el regidor delegat del projecte ferroviari, Carles Ribas, seran a la protesta i també s'han convidat la resta de grups polítics.

Les primeres màquines van començar a treballar a la zona de l'antiga plaça d'Europa el 18 d'agost de 2008. Ja han passat vuit anys des d'aquella data i, malgrat que l'alta velocitat és una realitat des del gener de 2013, Adif encara no ha completat la reposició de les zones afectades. Concretament, encara no ha refet la zona del Parc Central, que havia estat un dels pulmons verds de la ciutat abans de les obres.

La indignació dels veïns ha anat creixent, sobretot després del darrer episodi d'enfrontaments entre Adif i l'Ajuntament de Girona per decidir qui pagava l'enderroc del finger que connecta les dues estacions (la del tren convencional i la del TAV) i que divideix el parc. Finalment, el consistori -a petició dels veïns- ha cedit i ha acceptat pagar l'enderroc d'aquest passadís cobert i, com ja havia anunciat, també la instal·lació d'una marquesina que el substitueixi i que faci permeable el pas.

Arran d'aquesta polèmica, els veïns van decidir mobilitzar-se i van creure que l'efemèride de l'inici de les obres seria un bon moment per visualitzar la seva protesta. El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Xavier Rayner, ha explicat que per a demà dijous, a les vuit del vespre, han fet una convocatòria per penjar crespons negres de les tanques d'obra que encara encerclen el parc.

Concretament, aspiren a penjar-ne 2.920, un per cada dia d'obres des del 18 d'agost de 2008. A més, l'objectiu és que la protesta no sigui només d'un dia concret sinó que sigui continuada i que inclogui tota la ciutat. Per això, volen que cada mes que passi sense que les obres estigui acabades, sigui una entitat diferent la que pengi els 30 crespons nous.