Amador, absolta de fer xantatge a l'expresident de la Diputació

Aquesta sentència, que és ferma, posa punt final a la batalla judicial originada després del sopar d'inici de campanya del 8 de novembre del 2012, quan Amador va acusar Torramadé d'haver-li fet tocaments

02.09.2016 | 17:42

El Jutjat penal 4 de Girona ha absolt Minerva Amador, l'exassessora d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a qui l'expresident de la Diputació de Girona Jaume Torramadé va denunciar per fer-li xantatge. Aquesta sentència, que és ferma, posa punt final a la batalla judicial originada després del sopar d'inici de campanya del 8 de novembre del 2012, quan Amador va acusar Torramadé d'haver-li fet tocaments. El maig passat, i després d'un judici que va durar dos dies, el Jutjat penal 5 de Girona ja va absoldre l'expresident del delicte d'abusos sexuals.

Després d'aquesta primera resolució judicial, Torramadé ja va anunciar que retiraria l'acusació contra Amador per, suposadament, haver-li exigit 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo. Com que la fiscalia no acusava l'exassessora, la formalització de la retirada de l'acusació al jutjat ha acabat en una sentència absolutòria per a Minerva Amador.

"Havent-se retirat l'única acusació per la que es va obrir judici oral contra l'acusada en aquest procediment, s'ha procedit a dictar una sentència absolutòria", recull la sentència del Jutjat penal 4 de Girona. La fiscalia no veia indicis de delicte contra l'exassessora i, per això, no acusava. Per aquest motiu, després que l'advocat de Torramadé formalitzés la retirada de l'acusació a mitjans juliol, el jutjat ha dictat la sentència que l'absol. Així, Amador ha quedat exculpada sense haver-se de fer el judici.Aquesta última sentència posa punt final a la batalla judicial originada després del sopar d'inici de campanya que l'agrupació local de CiU va fer en un restaurant de Girona el novembre del 2012. Torramadé va denunciar Minerva Amador, a qui acusava de fer-li xantatge reclamant-li 50.000 euros a canvi del seu silenci.

L'exassessora, per la seva part, va interposar una denúncia on assegurava que l'expresident va abusar sexualment d'ella durant el sopar.El 14 i 15 d'abril, el Jutjat penal 5 de Girona va jutjar Torramadé acusat d'un delicte d'abusos sexuals. Un mes després, la jutgessa va dictar sentència i el va absoldre perquè va concloure que no havia quedat provat que hi hagués cap tocament. Amb la sentència absolutòria a la mà, l'expresident va anunciar que tenia intenció de retirar l'acusació per coaccions contra Minerva Amador.

Torramadé va argumentar que era una decisió estrictament personal perquè tant ell com la seva família volien passar pàgina i evitar un nou judici, amb el ressò mediàtic que hauria tingut.L'advocat de Torramadé, Manel Mir, va formalitzar la retirada de l'acusació. Per la seva banda, el lletrat d'Amador, Joaquim Bech de Careda, va renunciar a recórrer la sentència de l'expresident. D'aquesta manera, l'afer de les denúncies creuades entre l'exassessora i l'expresident ha acabat amb dues absolucions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

No tot és llogar i comprar
No tot és llogar i comprar

No tot és llogar i comprar

Masoveria urbana, cessió d'ús, dret de superfície i copropietat són alguns dels models d'accés a...

´Enderrocar un quiosc és donar una puntada de peu a la cultura en tota regla´

´Enderrocar un quiosc és donar una puntada de peu a la cultura en tota regla´

Quiosquer de Girona. Té 42 anys. En fa 24 que treballa al quiosc de la Gran Via de Jaume I, que...

Mou-te en Bici veu ´insegur´ un dels trams del carril del viaducte

Mou-te en Bici veu ´insegur´ un dels trams del carril del viaducte

Alerta que els aparcaments de cotxes de l'estació a la ronda Ferran Puig suposen un risc per als...

´Vinga, i ara a collar cargols´

´Vinga, i ara a collar cargols´

Ikea i el futur de Salt centren el debat entre els participants a la consulta

Uns 22.000 saltencs decideixen avui si volen l´Ikea a la vila

Uns 22.000 saltencs decideixen avui si volen l´Ikea a la vila

Poden participar en la consulta popular tots els majors de 16 anys empadronats al municipi - A...

Tensió entre UdG i Estat per la suspensió d´un congrés de seguretat jurídica

Tensió entre UdG i Estat per la suspensió d´un congrés de seguretat jurídica

La Universitat diu que deixarà de fer-se a Girona «per motius polítics» però el Ministeri de...

Enllaços recomanats: Premis cinema