Eulen rebrà 3,5 milions a l'any per netejar els edificis municipals

Obté el contracte sobre els equipaments culturals, esportius, socials, escolars, mixtos i l'edifici consistorial

15.09.2016 | 00:00

La multinaci0nal Eulen SA, amb seu a Madrid, rebrà uns 3,5 milions cada any de l'Ajuntament de Girona perquè netegi la majoria d'edificis i dependències municipals. Eulen ha guanyat pràcticament tots els concursos dels diferents lots en què el consistori va dividir les diferents instal·lacions. Majoritàriament, només una altra empresa va pugnar amb Eulen SA per obtenir el contracte. Es tracta de l'empresa catalana Multiserveis Ndavant SL, que no ha obtingut cap lot. El contracte és per dos anys, prorrogable dues anualitats més.
Pel que fa al «paquet» on s'havia d'ofertar per a la neteja dels centres escolars, Eulen SA va presentar una oferta de 1.951.000 euros i es va imposar a la resta d'interessades. Aquest és l'únic lot on hi havia més de dues interessades. En concret, cinc empreses.
La neteja de les instal·lacions esportives també anirà a càrrec d'Eulen SA, que amb un pressupost de 476.074 euros es va imposar a l'altra oferta. El mateix va passar amb els equipaments de serveis socials. Eulen SA va fer la millor proposta. En aquest cas per 375.252 euros. Un dels concursos que ha guanyat l'empresa afecta l'edifici consistorial, els centres culturals, les cartelleres i altres edificis. En aquest cas és per 519.719 euros i novament només hi havia una altra oferta.
El darrer paquet que s'endú Eulen fa referència a edificis considerats mixtos. L'import és de 156.161euros, una xifra millor que l'altra ofertant, sempre Multiserveis Ndavant SL. La Fundació Mas Xirgu ha obtingut la neteja del Mercat del Lleó i el mercat municipal de fruites i verdures. L'oferta era de 165.013 euros. En aquest cas però, era l'única proposta econòmica que tenia l'Ajuntament. Aquest lot estava reservat a centres especials de treball. L'Ajuntament encara té pendents d'adjudicar la neteja de diversos lots, que ha decidit reservar també a centres especials de treball. Es tracta dels edificis adscrits a l'àrea de medi ambient i sostenibilitat, les brigades, els magatzems, l'estació d'autobusos, el dipòsit de vehicles i el dipòsit intermedi de documentació. També un paquet que inclou els lavabos públics municipals. Ambdós es posaran a concurs properament, després que s'hagi hagut de corregir un error en el llistat de subrogació del personal.

Crítiques de la CUP i ERC
Les adjudicacions tenen l'aval de tots els grups municipals a excepció de Ciutadans, que es va abstenir en el ple, i de la CUP i ERC-MES que hi van votar en contra. La cupaire Laia Pèlach va recordar que Eulen té diversos conflictes laborals interns i voldria alguna fórmula en els serveis de neteja que no fos l'externalització. Una visió similar va assenyalar el regidor d'ERC-MES Pere Albertí.
Albertí va demanar a l'equip de govern que es posi a treballar perquè passats dos anys del contracte, abans de fer cap pròrroga es tingui a punt un sistema que inclogui, si és possible, la participació municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

El gegants van ser protagonistes d'una de les prèvies de fires.
Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Els gegants i la prèvia de la competició entre barris van servir d'avantsala de la festa de la...

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria...

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

S'ha atorgat a Céline Xicola i Montserrat Carbonell. La subvenció, de 6.000 euros, busca potenciar...

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

La sentència imposa una pena de dos anys de presó al seu company de pis, que va ajudar-lo a...

Ningú no governa el turisme

Ningú no governa el turisme

La jornada «Governar la ciutat amb turisme», celebrada ahir a Girona, conclou que és molt difícil,...

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Agents de la policia local de Salt han detingut recentment un jove de 21 anys per la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema