La novena edició de la festa Reviu els Setges Napoleònics tindrà lloc aquest cap de setmana a Girona. Durant dos dies, el Barri Vell de la ciutat es convertirà en escenari de recreacions històriques de batalles i de campaments i de concentracions de tropes participants en els setges que es van viure a principis del segle XIX a Girona. Les jornades estan organitzades per l´Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica i compten amb el suport de l´Ajuntament de Girona.

Aquestes són les activitats més destacades d'aquest dissabte:

Una de les activitats més destacades i esperades de la jornada és la recreació del Gran Dia de Girona, que es farà el dissabte a partir de les 18.30 h. La batalla, composta de sis escenes, es dividirà en diferents moments que tindran lloc a la plaça de Sant Domènec, el portal de Sant Cristòfol, la Torre Gironella, els Jardins dels Alemanys i la plaça dels Apòstols.

El campament napoleònic de les jornades s´ubicarà aquest any al parc de les Ribes del Ter i es podrà visitar dissabte a partir de les 10 h i diumenge a partir de les 10.30 h. Allà es podrà veure com era el dia a dia en un campament militar d´aquella època, amb tasques com fer munició per a les armes de foc, instruir la tropa o portar a terme tasques de cuina i de manteniment del material.

A les jornades hi participaran aquest 150 recreadors vinguts de Catalunya, de la restat l´Estat, de França i d´Itàlia. En l´edició d´enguany hi haurà també tres peces d´artilleria, dues de les quals són rèpliques exactes d´algunes de les peces que van bombardejar Girona durant el setge de la ciutat.

Aquests són els protagonistes de la festa històrica