Una dona denuncia que un monitor va abusar d'ella a Girona quan tenia 10 anys

Assegura que el presumpte autor dels fets era un jove que va fer-li tocaments en el casal de la parròquia de Sant Josep

05.10.2016 | 13:39

Una dona de Girona ha denunciat que un monitor va abusar d'ella en un casal de la ciutat quan ella tenia 10 anys.

La vícitima, que ara té 48 anys, assegura que l'agressor va abusar d'ella en dues ocasions. El presumpte autor dels abusos sexuals tenia uns 18 anys quan van succeir els fets i actualment, segons la denunciant, viu a Santa Coloma de Gramanet i estaria lligat a una associació de centres d'esplai.

Segons ha declarat en una entrevista a RAC1, ella és nascuda a Girona i quan tenia 10 anys va anar al casal de la parròquia de Sant Josep. Un jove que era el seu monitor hauria abusat sexualment d'ella i una de les dues vegades, ho hauria fet en presència d'una altra menor d'edat.

La víctima ha denunciat els fets als Mossos però com que està prescrit, el cas ha quedat arxivat, recorda.

Arran dels fets, la Marisa, que ara viu a Olot, assegura que va deixar de tenir una bona relació amb el seu pare i que les relacions amb altres homes quan havia d'anar més enllà van ser un problema.

Marisa ha destacat que ara fa públic el fet perquè "el fet de denunciar era una cosa massa íntima i jo necessativa fer-ho públic i perdonar-me a mi mateixa pel fet del meu pare i així ho he aconseguit". I és que arran dels abusos, ha relatat, va mantenir una mala relació amb el seu pare. 

La Marisa ha destacat que tot va començar, "un dia que em vaig quedar recolzada al llit i ell em tocava la cama com jo faig als meus nens. Llavors ell m'estava tocant i va haver-hi un moment que vaig sentir una sensació d'angúnia i mai més em vaig poder sentir igual".

La Marisa també ha destacat que després de patir uns abusos "et condiciona la relació amb la resta del gènere masculí". A més ha dit que amb els nois quan havia de fer un pas més enllà de ser amics "posava una cuirassa". Finalment ha posat d'exemple d'aquesta cuirassa que el seu "primer petó amb un noi va ser als 30 anys".

El cas, en un racó del cervell

La víctima ha relatat que ella no havia estat conscient que havia patit abusos fins que els seus nens van haver de sortir de "l'entorn de l'escola" per fer activitats extraescolars. I que durant aquests anys " si algú parlava d'abusos, pensava 'ai pobre gent'. Però mai em sentia jo dient 'ostres a mi també m'ha passat'. Mai en cap moment". Ha conclòs destacant que "era com si el record s'hagués quedat aparcat en un raconet del meu cervell".

Josep Ramon Juárez, psicòleg de la víctima que també era present a l'entrevista radiofònica, ha relatat que hi ha casos en temes d'abusos sexuals que "de cop s'obre el trauma fins que en un moment donat surten els fets. Hi ha com un estímul, detonant, que fa que comenci aquest procés".

Finalment, Marisa ha demanat que els casos d'abusos surtin a la llum i que les víctimes "no tinguin por" a explicar què ha passat. 
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema