CiU i PSC de Salt volen reprovar Burch per haver criticat la consulta

Exigeixen que es disculpi per haver dit que s'havia «maniobrat» de forma bruta a favor del sí

21.10.2016 | 09:46
El regidor i portaveu d´IpS-CUP, Ferran Burch.

CiU i PSC de Salt han presentat una moció conjunta per reprovar el regidor i tinent d'alcalde Ferran Burch (IpS-CUP) per haver qüestionat el funcionament de la consulta sobre el desenvolupament del sector sud. Socialistes i convergents s'han posat d'acord per una vegada per exigir a Burch que es retracti públicament i demani disculpes per haver denunciat «maniobres» com el repartiment de sobres i paperetes marcades amb el «sí» uns dies abans, quan se suposava que ningú hi havia de tenir accés. Des d'ERC, socis d'IpS-CUP al govern, consideren un «error» la moció i lamenten que es porti aquesta qüestió a un terreny personal, tot i admetre que haurien preferit que IpS-CUP no hagués posat en dubte el procés de la consulta. Tot i això, creuen que una moció de reprovació no és la millor manera de solucionar-ho.

El «sí» a l'Ikea i al desenvolupament del sector sud va aconseguir una àmplia victòria en la consulta del 24 de setembre, amb un 87,6% dels vots i un 21,5% de participació. Però aquella mateixa nit, IpS-CUP, que havia defensat el no, va insinuar públicament que CiU i PSC, «potser per nerviosisme o per falta de valors demòcratics elementals», havien facilitat maniobres com el repartiment de sobres i paperetes marcades amb el «sí» uns dies abans de les votacions, quan se suposava que ningú hi havia de tenir accés fins al mateix dia 24. A més, els independentistes van denunciar que un professor del PSC va convocar els estudiants a un acte pel «sí» dins del mateix educatiu i que Ikea va entrar en campanya «a través de la publicitat del PSC». Segons indiquen en la moció, dies després es va celebrar una junta extraordinària de portaveus en què Burch «es va negar en rodó a disculpar-se públicament».

Per tot plegat, CiU i PSC portaran al ple de dilluns una moció conjunta per reprovar Burch per aquest comunicat de premsa.

Des d'ERC, el regidor Àlex Barceló considera «un error» portar al terreny personal un tema polític. Segons indica, les declaracions van ser un comunicat d'IpS-CUP i no unes declaracions personals de Burch. El republicà considera que no es pot fer una reprovació personal cada cop que es produeixi una discrepància, i opina que aquesta no és manera de solucionar les coses. Barceló admet que haurien preferit que les acusacions d'IpS-CUP no s'haguessin produït mai, però tot i això, no comparteix la reprovació. De tota manera, confia que les dues parts siguin «prou hàbils» per resoldre la situació fora del ple i desitja que, d'aquí a dilluns, la moció es pugui arribar a retirar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Girona

Salt aposta per la gastronomia
Salt aposta per la gastronomia <br/>

Salt aposta per la gastronomia

L'Ajuntament posa en marxa el projecte Salt Xef, en què cedirà durant sis o vuit mesos un local...

Girona escollirà per concurs el circ de les Fires

Girona escollirà per concurs el circ de les Fires

Serà fonamental l'oferta econòmica, la proposta artística, el sistema de funcionament de la...

Girona escollirà per concurs el circ que hi haurà durant les Fires de Sant Narcís

Girona escollirà per concurs el circ que hi haurà durant les Fires de Sant Narcís

?Serà fonamental l'oferta econòmica, la proposta artística, el sistema de funcionament de la...

Oci Cap de setmana de festa major a Fontajau

Oci Cap de setmana de festa major a Fontajau

Cap de setmana d'intensa festa major al barri gironí de Fontajau, amb multitud...

Girona aposta per convertir-se en la quarta pista del Prat

Girona aposta per convertir-se en la quarta pista del Prat

La massa crítica de població que estarà a 60 minuts de l´aeroport passarà dels 2,5 milions de...

Girona dobla la roba recollida perquè buida els contenidors cada dia per evitar robatoris

Girona dobla la roba recollida perquè buida els contenidors cada dia per evitar robatoris

L'any 2016 es van recuperar 203.179 quilos de peces tèxtils quan l'any anterior havien estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema