La Devesa de Girona es va omplir ahir de cues, corredisses i canalla durant la jornada de Fires a un euro, que un any més va fer feliç pares i infants però va tornar a generar les queixes dels firaries, molts dels quals veuen injust haver de posar un preu tan baix durant tota una tarda. Els responsables de les atraccions es queixen que les taxes que els fa pagar l'Ajuntament per instal·lar-se a la Devesa són molt altes, i per això creuen que, si se'ls obliga a fer un dia a un euro, haurien de rebre algun tipus de compensació.

«L'Ajuntament ens cobra molts diners per instal·lar-nos aquí, i a més mantenir les atraccions és molt car: has de pagar assegurances, treballadors, el desgast dels motors, la vigilància... la gent no es fa una idea del que costa mantenir una parada», va explicar una de les firaires. En la seva opinió, l'Ajuntament de Girona els hauria de compensar d'alguna manera, com per exemple fent-los un descompte en les taxes.

En general, els firaries indiquen que els pares no permeten als seus fills fer més viatges en el dia a un euro. De fet, la majoria compren només un tiquet o dos. Com a molt, va assenyalar la responsable d'una parada, permeten als seus fills pujar a un major nombre d'atraccions diferents. «A preu normal, en canvi, són més selectius, la qual cosa és bona perquè ajuda a educar els nens», va subratllar.

Una opinió molt similar va mostrar una altra firarie, Consol Planas. A banda de considerar injust haver de fer la mateixa feina per un euro el viatge, va destacar que les aglomeracions de gent suposen un autèntic risc:?«Els nens es colen, es barallen, els pares no els controlen... és un perill per a tothom», va advertir. Per això, creu que la jornada a un euro s'hauria d'eliminar, perquè «amb el que ens fa pagar l'Ajuntament per instal·lar-nos aquí, no hi ha dret que haguem de fer un dia a un euro».

L'altra cara de la moneda eren, lògicament, les famílies, que un any més es van mostrar encantades amb la jornada econòmica. I és que, al seu parer, els viatges a les atraccions (que costen 3,5 euros de mitjana) són excessivament cars, de manera que val la pena aprofitar la tarda a un euro. «És una bona forma de passar un dia en família;?perquè venim tots a veure com gaudeixen els més petits», indicava Erica Mediavilla, una àvia acompanyada de dos néts.

El mateix pensa Marta Cañigueral, mare d'un nen. Malgrat queixar-se de les aglomeracions -«el primer autobús que hem volgut agafar ja anava ple i ens hem hagut d'esperar»-, creu que tot plegat val la pena per veure com gaudeixen els infants.