La multa pel retard de les obres de la plaça Pallach és de 2.000 euros

Els treballs, que havien de durar cinc mesos, s'han acabat allargant més temps del que estava previst

07.11.2016 | 08:21

La multa de l'Ajuntament de Girona pel retard en les obres de la plaça Josep Pallach serà de 2.055,84 euros. Els treballs, que van a càrrec de l'empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones, es van adjudicar el passat mes de març i inicialment havien de durar cinc mesos. Però les obres s'han trobat amb més entrebancs dels previstos, de manera que s'han allargat més del compte. Així doncs, el consistori ha decidit sancionar l'empresa.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, un dels primers problemes ja va arribar només de començar els treballs, quan l'aixecament del paviment va coincidir amb un fort episodi de pluges, de manera que l'aigua va entrar a l'aparcament subterrani. A més, va explicar que l'empresa havia tingut problemes de personal i que hi havia hagut fins a tres caps d'obra diferents.

La reforma de la plaça Josep Pallach va ser molt reclamada pels veïns, que s'havien queixat que l'aparcament subterrani patia filtracions d'aigua per culpa del paviment. Davant d'això, el consistori va emprendre una reforma integral que inclou la renovació del paviment per tal d'impermeabilitzar-lo i millorar-ne l'acabat. També s'aprofita per reordenar els accessos de vianants i de trànsit rodat, ja que s'instal·larà una pilona per a regular l'entrada. A més, es millora la il·luminació i se substitueix part del mobiliari urbà, inclosos els bancs, papereres i jocs infantils.

Tot i que els treballs han anat més tard del previst, l'Ajuntament diu que té el compromís de l'empresa de finalitzar les obres. L'objectiu és que no passi un cas similar al de l'antiga central elèctrica del Molí, ja que fa pocs mesos l'empresa constructora va plegar i va deixar els treballs a mig fer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema