L'Associació dels Amics de l'Aula de Teatre de la UdG va poder reobrir ahir la seva barraca, que havia estat tancada després d'haver-los enxampat venent alcohol a un menor de 17 anys. Això sí, ja no hi poden vendre alcohol d'alta graduació, només refrescos, cerveses i entrepans.

Els membres de l'associació s'han disculpat públicament perquè un «error humà» va fer que es vengués alcohol a un jove de 17 anys, malgrat «l'exhaustiu i continuat control realitzat al llarg de totes les nits de les festes». Per això, s'han disculpat davant el menor, l'Ajuntament i la ciutat de Girona. De la mateixa manera, han agratït en nom de les divereses associacions de la Universtat de Girona que també formen part d'aquesta barraca que se'ls permeti poder reobrir aquests últims dies de festa, això sí, sense vendre alcohol d'alta graduació.

L'Ajuntament de Girona sempre ha deixat clar que seria «inflexible» davant la venda d'alcohol a menors, i així ho va informar als responsables de totes les barraques abans de començar les Fires. Es tracta d'una mesura que ja s'ha anat aplicant en els darrers anys, i que va obligar els Amics de l'Aula de Teatre de la UdG a tancar durant la nit de dijous i a enfrontar-se també a una sanció econòmica, que vorejarà els 300 euros.

De moment, aquesta és l'única barraca que ha tingut problemes enguany amb la venda d'alcohol a menors. Tot i això, també s'ha tancat una parada de les Fires que venia còctels i mojitos i que estava situada a la zona de menjar de les atraccions, segons van detectar els Mossos d'Esquadra.