Els firaires tanquen les festes de Sant Narcís amb un 5% més de recaptació

La pluja del segon cap de setmana ha esguerrat una mica les bones perspectives inicials gràcies al domini del bon temps

12.11.2016 | 13:35
El parc de la Devesa va acollir més de 130 atraccions per a petits i grans.

Primer any d'estabilització i fins i tot de remuntada per als firaires gironins. Després d'anys tancant amb menys beneficis les Fires de Girona, calculen que en l'edició del 2016 hauran recaptat un 5% més a les atraccions que s'ubiquen al parc de la Devesa. Així ho va assegurar el president de l'Associació de Firaires de les comarques gironines, Joan Bagó.

Segons va detallar, el primer cap de setmana hi va haver molta afluència de públic, cosa que els feia ser molt optimistes, i a més també va fer molt bon temps. La pluja que va aparèixer el segon cap de setmana, però, va esguerrar una mica aquestes bones perspectives. "Anàvem molt bé però al final hem acabat només bé", va detallar. Tot i això, va assegurar que estar-se deu dies de fires a Girona "compensa".

Com cada any, les atraccions situades a la Devesa són un dels llocs més concorreguts. Bagó va assegurar que ha estat un bon any per a ells ja que "després d'anys de crisi, aquest és el primer que podem dir que hem remuntat".

De fet, el 2015 els firaires calculaven que havien tancat les fires de Girona amb un 10% menys de recaptació, que s'afegia a la caiguda del 20% de l'any anterior. "Aquest any millora, calculem que tancarem amb un 5% més", va afegir Bagó.

I hauria estat més si el clima hagués acompanyat també el segon cap de setmana. "Dissabte ens va caure el ruixat a l'hora punta i va venir poca gent", va comentar el president dels firaires. Tot i les amenaces de pluja al diumenge, finalment el mal temps els va donar una treva i la Devesa es va omplir de gent per acomiadar les fires de Girona.

Des de fa uns anys, els firaires fan un dia d'atraccions a 1 euro. "Ens ho va demanar l'Ajuntament quan va començar la crisi i ho continuem fent", va explicar. Tot i això, Bagó va afirmar que pagar només 1 euro per les atraccions és "massa poc" per a ells.

"Estem d'acord a fer un dia dels nens o amb reduccions, però 1 euro no ens compensa", va dir. El president dels firaires va ressaltar que les Fires de Girona són "cares" per a ells, un cop han pagat taxes i electricitat. "Ens compensa perquè ve molta gent però també és el motiu pel qual les atraccions costen el que costen", va dir.

Les fires se situen a la Devesa de Girona, un "emplaçament perfecte" per a Bagó. Tot i això, va exposar que l'Ajuntament els ha proposat traslladar els cotxes i les caravanes dels firaires a fora del parc. Els firaires ho veuen amb bons ulls si troben un nou emplaçament que els sigui pràctic. "O, fins que no n'hi hagi, podem reorganitzar i reordenar el campament dins la Devesa mateix", va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema