Una empresa d'aplicacions informàtiques i proveïdora de serveis municipals, Waapp Media Lab SL, ha reobert el cas contra l'Ajuntament de Girona a qui acusa de donar l'ordre o facilitar un dossier tècnic i financer privat a una tercera empresa, un fet que considera constitutiu d'un delicte de revelació de secrets. Al seu parer, amb aquesta acció, la tercera empresa, IconTouch Mobile, hauria copiat aquest dossier per crear l'aplicació "Girona In" que ara fa servir l'Ajuntament com a eina de promoció turística per a telèfons mòbils.

En concret, la denunciant ha presentat una querella contra una persona indeterminada per tal d'iniciar les investigacions pertinents i determinar si, en el seu cas, qui presumptament de l'entorn de l'Ajuntament va donar aquesta ordre o va facilitar el citat dossier.

És el segon cop que la societat Waapp Media Lab SL porta el cas als jutjats. Ja ho va fer el 2012, però el cas es va acabar arxivant. No obstant, l'empresa considera que hi ha indicis que el traspàs d'informació es va produir i per això ha demanat la reobertura del cas amb aquesta nova querella. A la denúncia de l'any 2012 s'hi va adjuntar la declaració davant d'un notari d'un extreballador de l'empresa denunciant que admet que van estar treballant en un dossier on hi havia els logotips de Waapp i que un dels superiors li va remarcar, els primers dies de feina, que "sobre això haureu de treballar". En aquella demanda s'assegurava que els treballadors d'IconTouch "van estar treballant sobre el dossier operatiu de Waapp, copiant els seus continguts i esquemes" en el desenvolupament de l'aplicació "Girona In".

Segons va relatar en aquell moment l'empresa denunciant, els primers mesos de l'any 2011 van entregar "confidencialment" un dossier tècnic detallat a diferents corporacions locals per mostrar-los un projecte turístic per a telèfons mòbils d'última generació.

Temps després que Waapp lliurés el dossier, segons l'empresa, l'Ajuntament va encarregar el desenvolupament de l'aplicació a IconTouch. Això va ser el 7 d'octubre. No obstant, aquesta societat no es va constituir formalment fins a un mes més tard, tal com indicava un representant de Waapp en una carta entrada al registre municipal de l'Ajuntament de Girona. Això, al seu parer, demostrava que no "podia aportar cap tipus de solvència tècnica, recursos de producció propis ni experiència" com per desenvolupar l'aplicació.

En una carta entrada al registre municipal, Waapp també va posar de manifest que "el nom d'IconTouch Mobile SL figura com a programadora de l'aplicació per a smartphones de CiU/Carles Puigdemont per a la campanya de les eleccions municipals del 2011".

Aquesta campanya serviria perquè l'ara President de la Generalitat, Carles Puigdemont, guanyés les eleccions a l'alcaldia de Girona del maig del 2011. Mesos més tard, a l'octubre, l'Ajuntament hauria contactat per crear l'aplicació Girona In.