Fans. Fanàtics. Hooligans. Friquis. Malalts. O, simplement, aficionats. Com es diguin. Però la majoria de visitants que aquest dissabte van anar al Palau de Fires de Girona era fervents amants dels Playmobil. I eren molts. La majoria en família, per amor als Clicks dels pares, dels fills o de tots. I la majoria van de ruta per Catalunya veient les diferents fires dedicades al món Playmobil. Una febre. I Girona, amb la primera fira del Playmobil es vol posar al mapa d'aquest univers.

Ho admetien alguns dels que passejaven per allà. Per exemple, la barcelonina Sònia Casals. "Amb el meu germà perseguim les fires que es van fent. Anem a Montblanc, Barcelona, Amposta, ara aquesta de Girona". El seu primer regal de Reis va ser una granja de Playmobil i, des de llavors, hi està enganxada. Té set caixes de plàstic gegants plenes de Clicks,a més de la granja, una mansió o un estudi de televisió, entre altres. Com que algunes peces es fan malbé amb el pas dels anys, ara ja aposta per la vessant col·leccionista. I admet que a Girona "segur" que comprarà alguna cosa.

Pel que fa a la Fira que es fa a Girona, creu que està molt bé i que "no ha d'envejar res". "La distància amb les tanques permet veure bé l'exposició. En altres llocs, hi posen un plàstic que fa reflexos i costa veure els detalls". Ho veu diferent Francesc González, de Celrà. Explica que a Sabadell "els muntatges potser estaven més bé. Estaven en vitrines de vidre i es podien veure més bé, de més a prop. Aquí hi ha més distància". "El meu fill ja en té més que els que tenia jo. De figueretes en té una cinquantena però també molts accessoris. Venim aquí perquè al fill li agrada i així passem el matí entretinguts", explica. Com Manel Rodríguez, de Figueres: "Hem vingut pel fill. Amb dos anys va veure una revista on hi havia un cavaller que li va agradar molt i a partir d'aquí... ara té set o vuit caixes". Temps enrere van anar a una fira a Sant Joan les Fonts, més petita però en un espai especial, una antiga fàbrica de paper.

Els diferents diorames que es poden visitar durant tot el dia d'avui (de les deu del matí a les vuit del vespre) estan delicadament muntats. Molts tenen algun tipus de relació amb Girona. Hi ha la Gerunda Romana, l'estadi municipal de Montilivi, la reproducció d'un setge, una Girona dinosàurica, o fins i tot la gran escena de Joc de trons a les escales de la Catedral, amb el mar a tocar que la sèrie nord-americana va regalar a Girona. Però hi ha molt més. La Torre Eiffel, un port de pirates amb un Pare Nöel amagat, Robin Hood dels boscos o fins i tot una de les corbes mítiques del Ral·li Costa Brava del tram d'Espinelves amb una estelada gegant, agraïments a Carlos Sainz, una gentada al pont i la publicitat de l'època.

No tot és observar els diorames i els muntatges de grans dimensions. També hi ha expositors que venen Playmobils i accessoris. Alguns són estrangers i ofereixen productes que a Catalunya no han arribat. També hi ha una impressora 3D per fer innovacions i un Tarlà que es pot moure amb els moviments humans.