Girona rep el reconeixement de la Unicef que avala la seva tasca en favor dels nens

La ciutat celebra el primer Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que vol crear consciència de la importància de l'educació com a motor de canvi · El Consell d'Infants, amb 47 nens de 24 escoles, rep l'encàrrec de pensar idees per fer més neta la ciutat

01.12.2016 | 08:40
Girona rep el reconeixement de la Unicef que avala la seva tasca en favor dels nens

Girona va rebre ahir el Diploma de Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància que promou l'Unicef en un acte on va exhibir la importància que tenen els nens per a la ciutat. Girona va celebrar el primer Dia Internacional de la Ciutat Educadora, fixat al 30 de novembre per l'Assemblea General de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores amb l'objectiu de crear consciència a escala mundial de la importància de l'educació com a motor de canvi.

Dins dels actes, es va renovar el Consell d'Infants de Girona, al Saló de Plens, en un acte en què van participar 47 nens i nenes de 24 escoles de la ciutat. L'alcaldessa, Marta Madrenas, els va fer un encàrrec. Va animar els infants a pensar idees per fer que la ciutat sigui molt més neta i que els veïns no embrutin tant.

Un repte molt important

«És un repte molt important que segur que moltes altres ciutats ens copiaran», va dir. L'anterior Consell d'infants va fer un ventall de propostes per la Devesa, algunes de les quals es van incloure a la redacció del Pa Especial que es portarà a aprovació del ple properament.

La segona part de la jornada es va desenvolupar al Teatre Municipal, on el grup de guitarres de l'Associació de Veïns de Montilivi hi va posar la música d'introducció. Al teatre hi havia familiars, personal docent i ciutadania convidada, a més dels nens integrants del Consell d'Infants. Abans que el membre de la junta d'Unicef del comitè de Catalunya Jaume Gàzquez, entregués el diploma de reconeixement, va fer una explicació del que significa el guardó i va lloar la tasca del consistori envers els in fants i adolecents.

Gàzquez va explicar que el reconeixement serveix per posar en relleu la tasca de les ciutats en favor dels drets dels infants i perquè aquests els puguin viure plenament. Va destacar la importància de l'Ajuntament com a agent transformador de la realitat dels infants i perquè posen els drets d'aquestes en els seus programes per tirar endavant amb actuacions municipals i garanteix als nens i a les famílies a participar i a influir en les ciutats. «Amb el reconeixement, Girona vol dir ben alt que treballa en favor de la infància i l'adolescència», va dir.

Nelson Mandela

El membre de la junta d'Unicef del comitè de Catalunya va destacar una frasè cèlebre de Nelson Mandela: «No hi pot haver unas revelació més intensa de l'ànima d'una societat que la manera en què es tracta els seus nens». per acabar va explicar el que li va dir una nena de Cornellà del Llobregat.

Jaume Gàzquez va explicar que se sentia important quan un adult l'escoltava i que esperava que un adult s'hi sentís quan escoltava un nen.

L'alcaldessa va cloure l'acte indicant que el reconeixement era un orgull per a la ciutat i, al mateix temps, un repte per seguir treballant en la mateixa direcció. Les darreres paraules van ser la lectura d'un manifest d'alcaldes i alcaldesses de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores. Entre altres, hi ha el compromís que les persones estiguin al centre de les prioritats i la dedicació per fer ciutats més justes i solidàries amb una educació de qualitat per a tothom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

El Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
La Generalitat diposita el xec de cinc milions per salvar el Parc Científic

La Generalitat diposita el xec de cinc milions per salvar el Parc Científic

El secretari d'Universitats creu que era "inncessari" i lamenta que l'Estat no doni validesa a un...

El 46% de les emissions de CO2 a la ciutat de Girona provenen del trànsit rodat

El 46% de les emissions de CO2 a la ciutat de Girona provenen del trànsit rodat

L'Ajuntament impulsa 44 accions concretes dins d'un pla d'acció per al clima i l'energia...

La Generalitat entrega el xec de 5 milions del Parc Científic

La Generalitat entrega el xec de 5 milions del Parc Científic

El president del Patronat, Sergi Bonet, explica que ahir a la tarda s´havia de signar l´acord,...

Apuntalen d´urgència un edifici de 22 pisos amb aluminosi al Pont Major

Apuntalen d´urgència un edifici de 22 pisos amb aluminosi al Pont Major

L'Ajuntament ha decidit actuar de manera subsidiària en un bloc de 22 habitatges de gent amb pocs...

Salt haurà de tornar a licitar les noves càmeres de videovigilància al carrer

Salt haurà de tornar a licitar les noves càmeres de videovigilància al carrer

El procés ha quedat desert perquè una empresa va presentar els papers fora de termini i una altra...

Girona ja té un protocol de dol contra la violència masclista

Girona ja té un protocol de dol contra la violència masclista

El text aprovat preveu decretar dies de dol a la ciutat, denunciar els fets, convocar actes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema