Els camions de Bombers no podrien entrar a la plaça Josep Pallach en cas que hi hagués una emergència. Les pilones col·locades en el passatge d´accés i els balcons que hi ha precisament en el costat de pas dels vehicles farien impossible que hi accedissin els Bombers. Fins i tot, s´ha fet alguna prova i s´ha constatat que ni un dels camions petits podria passar-hi. Ho ha denunciat el grup municpal d´ERC-MES després de reunir-se amb els veïns de la zona. El regidor republicà Pere Albertí ha alertat que «en cas d´incendi o per qualsevol problemàtica, el cotxe de bombers que porta l´escala al damunt per accedir als pisos superiors no podria passar.» Albertí ha posat de manifest que «si haguessin fet el carril per a vehicles a l´altre costat -on hi ha el carril reservat per als vianants-, no hi hauria aquest problema.

Alguns dels balcons ja tenen impactes d´alguns vehicles de repartiment, més petits que els camions de Bombers, que no van calcular bé i van tocar amb el sostre.

Albertí exposa que tal i com està col·locat el vial dels vehicles és «perillós» per a la mainada. El regidor exposa que quan surten de la plaça cal que creuin el vial per on passen els cotxes. Si els vials s´haguessin col·locat al al revés, segon el representant republicà, s´haurien solucionat diversos problemes: un, que seria més segur; l´altre, que, en cas de pluja, els vianants podrien passar per un carril amb aixopluc; i el tercer, l´esmentat pas de camions de Bombers. Els veïns han fet una altra queixa: els llocs on es recull l´aigua pluvial resulten totalment insuficients.

La plaça Pallach i les obres que s´hi estan duent a terme està envoltada de controvèrsia des de fa mesos. L´Ajuntament de Girona va multar l´empresa que està executant els treballs pels retards en l´execució de 2.055,84 euros. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, un dels primers problemes ja va arribar només de començar els treballs, quan l´aixecament del paviment va coincidir amb un fort episodi de pluges, de manera que l´aigua va entrar a l´aparcament subterrani. A més, va explicar que l´empresa havia tingut problemes de personal i que hi havia hagut fins a tres caps d´obra diferents.

La reforma de la plaça Josep Pallach va ser molt reclamada pels veïns, que s´havien queixat que l´aparcament subterrani patia filtracions d´aigua per culpa del paviment.