La CUP s'ha sumat a les peticions del Síndic de Greuges i dels treballadors per demanar a la Generalitat que retiri el projecte de macrocentre de menors del Puig d'en Roca, que preveu fusionar dos centres que ja existeixen. Igual que el Síndic, la formació denuncia que aquest model va en contra la línia anunciada pel departament de Treball i Afers Socials de potenciar els centres més reduïts i integrats al teixit social i urbà.

Un altre aspecte que critica la CUP és l'externalització de la gestió del centre de la Misericòrdia, que fins ara es prestava de forma pública. En aquest punt, la formació alerta del possible conflicte d'interessos per part de l'actual director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ricard Calvo, que històricament ha tingut diversos càrrecs de responsabilitat a l'entorn de Plataforma Educativa, que aplega diverses organitzacions entre les quals hi ha la fundació que previsiblement assumirà la gestió del servei.

Els cupaires demanen a la regidora de Serveis Socials, Sílvia Paneque, que prengui una posició activa a l'hora de reclamar al departament que es replantegi el projecte, ja que malgrat ser un equipament d'àmbit supramunicipal es troba a la ciutat.