Salt instalĚlarÓ un radar rotatiu a l'avinguda de la Pau, Pa´sos Catalans i la carretera C-65

Hi haurÓ tres caixes i un sol aparell que anirÓ canviant de lloc, de manera que el conductor no sabrÓ mai on Ús Ě TambÚ s'instalĚlarÓ una cÓmera per multar els cotxes que se saltin un semÓfor en vermell a Pa´sos Catalans amb MarquŔs de Camps

22.03.2017 | 07:19
L┤encreuament de Pa´sos Catalans on s┤instalĚlarÓ la cÓmera de vigilÓncia semaf˛rica

L'Ajuntament de Salt instal·larà un radar rotatori a la carretera C-65, a l'avinguda de la Pau i al passeig dels Països Catalans. En aquests punts, on la policia local ja ha detectat que es cometen nombroses infraccions de velocitat, s'instal·laran tres caixes i hi haurà un radar que anirà rotant d'una a l'altra, de manera que el conductor mai sabrà on es troba l'aparell. A més, també instal·larà una nova càmera de control del trànsit al passeig dels Països Catalans, a l'encreuament amb el passeig del Marquès de Camps, que multarà aquells vehicles que se saltin el semàfor en vermell. L'objectiu del consistori és millorar la seguretat en zones conflictives, però també aconseguir més recursos per fer front a totes les necessitats del municipi. Per això, en els propers mesos també tiraran endavant les noves zones blaves i verdes d'aparcament.

L'equip de govern (ERC i IpS-CUP) ja té enllestit el pressupost per a aquest 2017, que s'aprovarà amb el suport del PSC en el ple de la setmana que ve. La xifra global ascendeix a 24.806.207 euros, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat, quan va ser de 24.341.483. Part d'aquest augment d'ingressos es deu a la previsió que el govern té de recaptar amb les multes d'aquests nous radars, que començarà a tramitar el més aviat possible i vol tenir el funcionament a l'estiu. Es tracta de zones on la policia local ha detectat que es produeixen infraccions i un excés de velocitat. El cost d'instal·lar les tres caixes i el radar és de 43.500 euros, i preveuen que el volum de multes que es posaran se situaran en uns 200.000 euros. Si s'hi sumen les multes que es posaran amb la càmera de control del semàfor de Països Catalans, la xifra s'elevarà fins a 300.000. En aquest cas, s'ha escollit aquest punt perquè hi ha una elevada sinistralitat i sovint s'hi produeixen accidents lleus. A més, dona accés a una zona on hi ha molts equipaments (escoles, pavelló, ambulatori), de manera que el risc és més elevat.

Millorar la mobilitat

Segons ha explicat l'alcalde, Jordi Viñas, bona part dels ingressos que s'obtinguin amb aquestes multes es destinaran a millorar la mobilitat al poble. Per exemple, el pressupost d'aquest any ja inclou una partida de 10.000 euros per impulsar una nova targeta jove d'autobús, per tal d'oferir a aquest col·lectiu avantatges similars als que ja té la gent gran. Si la mesura funciona, l'any vinent s'hi continuaran destinant més recursos. A més, el consistori té previst fer més propostes actives en matèria de mobilitat.

Pel que fa a les zones blaves i verdes d'estacionament, l'objectiu és doble: per una banda, generar més recursos pel consistori amb la zona blava, pensada per a les persones que vénen d'altres municipis, i per l'altra, protegir els veïns i garantir-los que trobaran estacionament amb la zona verda. Per això, segons ha indicat el regidor de Mobilitat i Seguretat, Toni Vidal, la tarifa que es plantegen per a la zona verda és gairebé «simbòlica», de 20 euros anuals per veí.

Pel que fa a les zones blaves, s'ampliaran a zones com el voltant de l'hospital de Santa Caterina, el centre comercial Espai Gironès i alguns dels aparcaments de la Coma-cros. Es tracta de zones on arriba molta gent de fora de la vila per a fer servir aquests equipaments, de manera que el consistori vol que hagin de pagar per aparcar. En el cas de la Coma-Cros, Vidal té clar que no es resoldrà tot el problema d'estacionament que hi ha, però almenys permetrà una rotació de vehicles per a les persones que hi hagin d'anar a fer una gestió puntual. L'Ajuntament calcula que amb les noves zones blaves i verdes ingressaran uns 150.000 euros nets, un cop s'hagin restat les inversions necessàries per a poder-les implantar. Segons Vidal, totes aquestes mesures els permetran fer «un pas endavant» com a municipi. «Necessitem generar recursos propis i tenir menys dependència de subvencions externes», assenyala.

D'altra banda, el pressupost d'aquest 2017 també s'ha vist incrementat gràcies a una subvenció de la Diputació de 110.000 euros i a un augment de les subvencions del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per a plans d'ocupació.

Pel que fa a despeses, a banda de les que ja s'havien anunciat, com ara 500.000 euros per lluitar contra l'atur i fomentar l'emprenedoria i la promoció de la ciutat o els 125.000 euros per a estudis sobre el desenvolupament del sector sud, l'Ajuntament està especialment satisfet perquè es podrà mantenir l'Oficina d'Habitatge. Fins ara, la meitat d'aquesta oficina es finançava a través del programa Salt 70 de la Generalitat, que al juny s'acabarà. El consistori, però, garantirà el manteniment de l'Oficina amb fons propis. També garanteix que es mantingui el programa Juguem, augmentant la dotació de 17.000 a 45.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona aprova el projecte per aixecar la plaša Salvador DalÝ al nivell del carrer

Girona aprova el projecte per aixecar la plaša Salvador DalÝ al nivell del carrer

Ara estÓ enfonsada, al costat de l'hipercor i prÓcticament no tÚ cap ˙s ?L'obra estÓ lligada a...

Arrestades per robar mÚs de 2.400 euros i objectes de pisos

Arrestades per robar mÚs de 2.400 euros i objectes de pisos

La Policia Municipal de Girona ha detingut dues dones per robatoris en domicilis de l'Eixample. La...

El PDeCAT de Salt denuncia el mal estat de la pintura dels vials

El PDeCAT de Salt denuncia el mal estat de la pintura dels vials

Els regidors no adscrits de l'Ajuntament de Salt que defensen el PDeCAT han denunciat «el...

CaixaBank, patrocinador principal de Fira de Girona

CaixaBank, patrocinador principal de Fira de Girona

CaixaBank i Fira de Girona han renovat l'acord de col·laboració pel qual l'entitat...

Girona aprova el projecte de la nova plaša Salvador DalÝ

Girona aprova el projecte de la nova plaša Salvador DalÝ

L'alcaldessa assegura que la remodelaciˇ de l'entrada sud de la ciutat agafarÓ velocitat a partir...

Enllašos recomanats: Premis cinema