L'Espai Marfà s'ha convertit en el primer equipament escènic i musical de les comarques gironines que obté el distintiu de garantia de qualitat ambiental. Aquest reconeixement l'atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat per posar en valor l'ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental dels espais culturals del país. Anteriorment l'havien obtingut l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries i el Museu del Suro de Palafrugell, tots dos en la categoria de museus.

«Des de l'Ajuntament estem satisfets pel reconeixement que ha obtingut l'Espai Marfà, ja que és la mostra de la voluntat de fomentar tant la cultura com el medi ambient a la ciutat i que ens encoratja també a no quedar-nos aquí i a treballar perquè altres equipaments de la ciutat, com l'Auditori o el Teatre Municipal, obtinguin també aquest distintiu», ha dit el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas.

El distintiu de garantia de qualitat ambiental es va crear el 1994 i és un sistema català d'etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.