La nit més «gironina» de Temps de Flors

Els carrers del Barri Vell s'omplen d'espectacle, música i turistes en la nit teòricament reservada per als veïns de la ciutat · Visitar els espais i muntatges de nit els dona una llum especial, i molts aprofiten per fer fotografies des d'un angle diferent

19.05.2017 | 07:15
La nit més «gironina» de Temps de Flors

La nit del dimecres de Temps de Flors és, tradicionalment, la que està dedicada als gironins. Aquella en què els espais estan oberts fins a mitjanit, i en què es pot passejar sense calor ni aglomeracions. I com que és entre setmana, se suposa que els turistes hauran marxat. Això és el que diu la teoria. A la pràctica, però, es pot comprovar que el «secret» de la nit gironina s'ha anat escampant i ahir els visitants es barrejaven amb els gironins per omplir fins a l'últim racó els carrers del Barri Vell. El resultat és que les cues als Banys Àrabs o els soterranis de la Catedral no tenien res a envejar a les de la resta del dia.

En Dídac Vega i la Montserrat Pérez, per exemple, són una parella de Barcelona que ve cada any tres dies a Temps de Flors: dimarts, dimecres i dijous. D'aquesta manera, s'asseguren que poden ser aquí la nit de dimecres i poder passejar tranquil·lament a la nit. «És molt diferent de nit que de dia, potser per fer fotos no és el millor però les coses canvien amb la il·luminació», assenyala Vega. Aquest any, explica, el que més els ha agradat és l'església dels Dolors, però considera -com tants d'altres- que entre els muntatges, en general, hi ha poca flor. «I sobretot a les escales de la Catedral, on és imprescindible que estigui guarnida amb flors», afegeix.

La Marta Ros, gironina, també es passeja entre els muntatges amb la càmera a la mà. «M'agrada venir al vespre perquè no fa tanta calor però, sobretot, perquè hi ha molta menys gent», assenyala. Tot i això, assegura que enguany es veuen més turistes que mai i també té una crítica a la mostra d'aquest any: «És una mica sosa», confessa. Tot i això, assegura que no es perdrà els soterranis de la Catedral ni Sant Pere de Galigants, que són els seus espais preferits.

Per tal que les flors no fossin l'únic al·licient del vespre, ahir també es va organitzar un concert a càrrec de la Coral Xàntica dins del festival A Capella, a la plaça de la Independència, un espectacle musical i visual amb foc a càrrec de TheMusical Fire Kult a la plaça de Sant Feliu i un altre espectaclel amb foc davant dels Banys Àrabs a càrrec del Taller de Magnèsia. Una bona manera de descobrir la ciutat amb altres ulls.

Dissabte tornarà a haver-hi una nova oportunitat per quedar-se fins a mitjanit, però en aquest cas les cues sí que es preveuen amb antelació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Salt aposta per la gastronomia
Salt aposta per la gastronomia <br/>

Salt aposta per la gastronomia

L'Ajuntament posa en marxa el projecte Salt Xef, en què cedirà durant sis o vuit mesos un local...

Girona escollirà per concurs el circ de les Fires

Girona escollirà per concurs el circ de les Fires

Serà fonamental l'oferta econòmica, la proposta artística, el sistema de funcionament de la...

Girona escollirà per concurs el circ que hi haurà durant les Fires de Sant Narcís

Girona escollirà per concurs el circ que hi haurà durant les Fires de Sant Narcís

?Serà fonamental l'oferta econòmica, la proposta artística, el sistema de funcionament de la...

Oci Cap de setmana de festa major a Fontajau

Oci Cap de setmana de festa major a Fontajau

Cap de setmana d'intensa festa major al barri gironí de Fontajau, amb multitud...

Girona aposta per convertir-se en la quarta pista del Prat

Girona aposta per convertir-se en la quarta pista del Prat

La massa crítica de població que estarà a 60 minuts de l´aeroport passarà dels 2,5 milions de...

Girona dobla la roba recollida perquè buida els contenidors cada dia per evitar robatoris

Girona dobla la roba recollida perquè buida els contenidors cada dia per evitar robatoris

L'any 2016 es van recuperar 203.179 quilos de peces tèxtils quan l'any anterior havien estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema