L'Ajuntament de Girona calcula que aquest any hauran passat per Temps de Flors entre 240.000 i 250.000 persones. Ho fa en base a dades comparatives de consultes a les oficines de turisme i a l'entrada de gent en diferents punts amb comptadors, com ara els museus, on hi van passar unes 217.000 persones. La majoria són de l'Estat espanyol (68,14%), sobretot de les comarques gironines i barcelonines. Els francesos han estat un 12,44% i els britànics el 5%. Els nord-amercians i els asiàtics han pujat notablement respecte l'any passat. D'aquí a unes setmanes es donarà una dada més exacta, en base a les dades dels telèfons mòbils a la ciutats aquells dies i les diferents interactions que van tenir aquells dies.

D'altra banda, la regidora de Temps de Flors, Glòria Plana, ha assegurat avui que per aquesta edició s'havien comprat un 10,2% més de flors que per l'any passat. Lluny de fugir de la polèmica, la representant municipal ha estat contundent: "Hi ha hagut molta flor. Molta. El que ha passat és que a les escales de la Catedral no n'hi havia. Però, per exemple n'hi havia molta als soterranis de la Catedral. Si l'any vinent no n'hi ha al soterranis i sí a les escales de la Catedral potser no hi haurà aquest rembombori", ha dit. Ha lamentat les "critiques parcials" d'aquest tipus i ha assenyalat que "la gent que ha vist tots o quasi tots els muntatges no diu que no hi havia flors".

Respecte al muntatge a l'escalinata ha dit que era "trencador, innovador i minimalista" i permetia caminar pels noranta esglaons i que una comissió d'experts el va considerar idoni. Sobre tota la mostra floral ha volgut destacar que n'hi havia d'originals, tradicionals, elegants, innovador i curiosos.

La regidora ha admès que les cues per entrar en espais com Sant Lluc o els Banys Àrabs són "un problema" que "preocupa" i que a partir de la setmana vinent treballaran ja per estudiar com resoldre-ho. Ha garantit però, que no es farà pagar per fer entrar-hi menys gent perquè això, al seu parer, seria "perdre l'essència" de Temps de Flors. "Hem de buscar altres solucions", ha dit.

Pel que fa a l'ocupació hotelera dels hotels, hostals i apartaments associaciats, ha pujat respecte a l'any passat, passant a ser del 88,45% de mitjana durant els deu dies. En part es deu a l'increment de visitants francesos i anglesos, que se solen quedar a dormir entre 3 i 4 nits.

La regidora ha acabat agraïnt la tasca del miler de voluntaris, de les quatre entitats vinculades a la mostra i de les brigades municipals i també "la paciència dels veïns".