Temps de Flors ha tingut uns 250.000 visitants i el 10,2% més de flors que l'any passat

L'ocupació mitjana dels hotels i apartaments associats han pujat fins al 88,45% gràcies als turistes francesos i britànics

25.05.2017 | 09:23

L'Ajuntament de Girona calcula que aquest any hauran passat per Temps de Flors entre 240.000 i 250.000 persones. Ho fa en base a dades comparatives de consultes a les oficines de turisme i a l'entrada de gent en diferents punts amb comptadors, com ara els museus, on hi van passar unes 217.000 persones. La majoria són de l'Estat espanyol (68,14%), sobretot de les comarques gironines i barcelonines. Els francesos han estat un 12,44% i els britànics el 5%. Els nord-amercians i els asiàtics han pujat notablement respecte l'any passat. D'aquí a unes setmanes es donarà una dada més exacta, en base a les dades dels telèfons mòbils a la ciutats aquells dies i les diferents interactions que van tenir aquells dies.

D'altra banda, la regidora de Temps de Flors, Glòria Plana, ha assegurat avui que per aquesta edició s'havien comprat un 10,2% més de flors que per l'any passat. Lluny de fugir de la polèmica, la representant municipal ha estat contundent: "Hi ha hagut molta flor. Molta. El que ha passat és que a les escales de la Catedral no n'hi havia. Però, per exemple n'hi havia molta als soterranis de la Catedral. Si l'any vinent no n'hi ha al soterranis i sí a les escales de la Catedral potser no hi haurà aquest rembombori", ha dit. Ha lamentat les "critiques parcials" d'aquest tipus i ha assenyalat que "la gent que ha vist tots o quasi tots els muntatges no diu que no hi havia flors".

Respecte al muntatge a l'escalinata ha dit que era "trencador, innovador i minimalista" i permetia caminar pels noranta esglaons i que una comissió d'experts el va considerar idoni. Sobre tota la mostra floral ha volgut destacar que n'hi havia d'originals, tradicionals, elegants, innovador i curiosos.

La regidora ha admès que les cues per entrar en espais com Sant Lluc o els Banys Àrabs són "un problema" que "preocupa" i que a partir de la setmana vinent treballaran ja per estudiar com resoldre-ho. Ha garantit però, que no es farà pagar per fer entrar-hi menys gent perquè això, al seu parer, seria "perdre l'essència" de Temps de Flors. "Hem de buscar altres solucions", ha dit.

Pel que fa a l'ocupació hotelera dels hotels, hostals i apartaments associaciats, ha pujat respecte a l'any passat, passant a ser del 88,45% de mitjana durant els deu dies. En part es deu a l'increment de visitants francesos i anglesos, que se solen quedar a dormir entre 3 i 4 nits.

La regidora ha acabat agraïnt la tasca del miler de voluntaris, de les quatre entitats vinculades a la mostra i de les brigades municipals i també "la paciència dels veïns".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

Enllaços recomanats: Premis cinema