Els veïns preparen una moció sobre els apartaments turístics

Volen que les seves propostes i preocupacions es puguin debatre al ple municipal de Girona

26.05.2017 | 06:59
Pancartes penajdes a Sant Pere de Galligants, a Girona.

Veïns de Sant Pere de Galligants estan treballant en una proposta sobre els pisos turístics, que volen consensuar amb l'associació de veïns del Barri Vell, per tal de presentar-la com a moció ciutadana al ple municipal. L'objectiu, segons indiquen, és forçar els partits polítics que es posicionin sobre la proliferació d'aquest tipus d'allotjaments, que els veïns consideren excessius. Des de fa unes setmanes, diversos balcons de Sant Pere de Galligants i Sant Fèlix exhibeixen pancartes en contra l'augment de pisos turístics, i fins i tot es va fer una reunió per debatre la qüestió amb una seixantena de persones.

Els veïns es queixen que el nombre d'habitatges turístics ha crescut molt en els darrers temps i adverteixen que això té efectes negatius per als gironins. En aquests moments, a la ciutat hi ha 364 pisos turístics registrats.

En aquest sentit, els veïns demanen a l'Ajuntament una «reflexió» sobre aquest fenomen, ja que segons indiquen comporta que es realitzin menys activitats associatives (ja que disminueix la xarxa veïnal), fa que els comerços hagin de tancar o vegin reduïda la seva activitat i que disminueixi l'oferta de lloguer de pisos destinats a habitatge, la qual cosa es tradueix en un augment dels preus dels lloguers per als veïns de la ciutat.

Debat al ple

Per això, estan treballant en un documentque reculli totes les seves queixes i propostes per tal de presentar-lo com a moció ciutadana i que s'hagi de debatre al ple municipal. En aquest sentit, els veïns asseguren que, des de que es van començar a penjar pancartes i es va organitzar la trobada pública, cada cop hi ha més persones que estan contactant amb ells per exposar-los problemes i situacions particulars.

Pràcticament tots els grups de l'oposició s'han fet ressò de les queixes veïnals, i en el darrer ple municipal van demanar a la regidora de Turisme, Glòria Plana, que es pronunciés sobre el tema. Plana, tal com havia fet altres vegades, va demanar que no es faci demagògia sobre aquesta qüestió, i va recordar que el Pla Estratègic de Turisme, que està a punt d'adjudicar-se, serà el que haurà de determinar si hi ha massa pisos o no i quines mesures s'han de prendre.

De la mateixa manera, l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) ha assenyalat que la quantitat de pisos turístics a la ciutat és raonable, ja que suposen un 40% del total d'allotjaments de la ciutat i porten un turisme cultural i familiar, de qualitat. En aquest sentit, des de l'associació també indiquen que el percentatge d'aquest tipus de vivendes és molt inferior al d'altres ciutats d'un tamany similar a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

Enllaços recomanats: Premis cinema