L'Institut d'Estudis Nahmànides, del Patronat del Call de Girona, acull una trobada internacional d'estudiosos del judaisme organitzada per l'Associació Europea per als Estudis Jueus (EAJS). Els participants són acadèmics d'arreu del món reconeguts en matèria d'estudi de la història i la cultura jueva que han aprofitat la reunió per visitar el Museu d'Història dels Jueus.

Durant la trobada, que s'ha configurat en forma de workshop sota el lema d'« E pluribus unum? Multidisciplinarity in Jewish Studies Programmes and Teaching», s'han debatut sobre conceptes com la multidisciplinarietat i la diversitat d'anàlisis i perspectives en els programes acadèmics i en l'ensenyament dels estudis jueus a diferents institucions de tota Europa. El taller ha estat organitzat en col·laboració amb el projecte conjunt de la Universitat Complutense de Madrid i el Consell Superior d'Investigacions Científiques, anomenat Jewish Cultures Across Mediterranean Europe i finançat per la Fundació Rothschild Hanadiv Europe.

La reunió ha convocat acadèmics amb responsabilitats institucionals amb la voluntat d'oferir-los un espai de debat sobre les dificultats de desenvolupar programes de grau coherents, alhora que donar cabuda a la diversitat disciplinar dels estudis jueus. Amb aquest diàleg, els i les participants han pogut comprendre millor les diferents tradicions acadèmiques que constitueixen l'extens i divers paisatge dels estudis jueus a Europa.