Girona, Salt i Sarrià volen impedir que Agissa contracti més advocats

Impugnaran un acord del consell d'administració que es va aprovar gràcies a la part privada

30.05.2017 | 10:24
La gestió de l´aigua potable a través d´Agissa ha estat qüestionada.

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià impugnaran un acord del consell d'administració d'Agissa -l'empresa mixta que gestiona l'aigua dels tres municipis- amb el qual els gestors de l'ens volen contractar un nou servei d'advocats, ja que els consistoris tenen por que l'objectiu final sigui seguir obstaculitzant l'accés a la informació. La part privada significa el 80% d'Agissa, mentre que els ajuntaments només tenen un 20%. Per això, el consell d'administració va poder aprovar l'acord malgrat que la part pública hi va votar en contra. Els tres ajuntaments sospiten que la contractació d'aquest servei d'assessorament legal només té com a objectiu seguir dificultant el control de l'empresa per part de la vessant pública, tal com van assenyalar diversos interventors en un informe. Per això, impugnaran l'acord i el portaran davant del jutjat mercantil.

La part pública d'Agissa, i molt especialment l'Ajuntament de Girona, s'ha queixat que els gestors de l'empresa han intentat dificultar l'accés a la informació. De fet, un informe signat pels interventors de diversos ajuntaments i la Diputació ha posat de manifest «els comportaments obstruccionistes i de qüestionament continuat» dels consellers delegats d'Agissa-tant l'anterior, Narcís Piferrer, com l'actual, Xavier Ballell. En aquest sentit, l'informe indica que l'empresa mixta va gastar gairebé 50.000 euros per contractar dos bufets que els assessoressin per defensar-se de les presumptes irregularitats en la gestió del servei de les quals han estat acusats. Un dels bufets era per qüestionar la feina dels interventors municipals a l'hora d'investigar la gestió d'Agissa, mentre que l'altre havia d'assessorar l'empresa mixta davant la querella presentada per la CUP, malgrat que aquesta no va contra Agissa sinó només contra el soci privat, Girona SA. La gerència de l'empresa, en canvi, ha negat públicament aquest suposat comportament obstruccionista, tot assenyalant que ha respost a temps pràcticament tots els requeriments i que s'han estat sotmetent a auditories des de l'any 1992 sense que s'hagi detectat cap tipus d'incidència.

Segons fonts municipals, en el darrer consell d'administració, la direcció de l'empresa va incloure a l'ordre del dia la contractació d'un equip d'advocats per a assessorament legal. Els representants dels tres ajuntaments s'hi van mostrar en contra, perquè temen que això només comporti una nova obstaculització de l'accés a la informació. Tot i això, el punt es va poder aprovar perquè la part privada té el 80% de l'empresa i els ajuntaments només representen un 20%.

Com que no van poder aturar la contractació del bufet durant el consell d'administració, ara els tres consistoris han decidit que impugnaran l'acord, de manera que sigui el jutjat mercantil qui s'acabi pronunciant sobre aquesta qüestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Minut de silenci davant la seu de la Generalitat a Girona
Emotiu minut de silenci a Girona

Emotiu minut de silenci a Girona

Centenars de persones s'han aplegat davant de l'edifici de la Generalitat

Girona obligarà els amos dels gossos a portar ampolles d´aigua per a les miccions

Girona obligarà els amos dels gossos a portar ampolles d´aigua per a les miccions

La mesura, juntament amb la norma de portar bosses, s'inclourà dins una revisió de l'Ordenança de...

Girona Detingut en provocar un petit incendi a casa

Girona Detingut en provocar un petit incendi a casa

Els Mossos van detenir ahir un home, que pateix un cert trastorn de salut mental, després...

Suspenen la vaga d´ambulàncies de Girona prevista per divendres arran de l´atemptat a Barcelona

Suspenen la vaga d´ambulàncies de Girona prevista per divendres arran de l´atemptat a Barcelona

El comitè de vaga ha acordat també la suspensió de la manifestació prevista a Calella de la Costa...

L´alcaldessa de Girona condemna l´atemptat terrorista a les Rambla

L´alcaldessa de Girona condemna l´atemptat terrorista a les Rambla

Marta Madrenas mostra la seva solidaritat amb la ciutat de Barcelona arran de l'atropellament massiu

Girona multarà els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals

Girona multarà els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals

L'Ajuntament senyalitza cinc itineraris on poder dur els gossos deslligats i engega una campanya...

Enllaços recomanats: Premis cinema