Queixes de pares a qui s'ha adjudicat l'institut Ermessenda

Un grup de famílies critica, entre altres coses, que se'ls hagi assignat un centre on no arriba el transport escolar

19.06.2017 | 07:05
L´actual seu de l´Ermessenda, a l´edifici Cartanyà.

Un grup de famílies de Girona ha fet una carta oberta per queixar-se que un centenar de nens no han tingut accés a l'opció escollida en primer lloc per cursar ESO durant el proper curs, i han estat «recol·locats» a l'institut Ermessenda. Un grup de pares se senten «impotents i incrèduls» davant d'aquesta situació i lamenten que se'ls ha «vulnerat el dret a escollir escola segons la ideologia, vulnerat el dret a la conciliació familiar en assignar una escola amb uns horaris que de cap de les maneres són compatibles amb els horaris laborals i vulnerat el dret a la proximitat en enviar-nos a una escola als afores de Girona on no hi arriba in situ, ni està previst que hi arribi de moment, cap mena de transport urbà ni escolar».

Els pares asseguren que no tenen res en contra l'equip docent de l'escola; al contrari, asseguren que són «un 10». Tot i això, es mostren profundament indignats amb aquesta reubicació a l'Ermessenda, ja que recorden que l'escola és en realitat un projecte de futur, ja que el govern català encara ha d'invertir 6,8 milions d'euros per construir el nou edifici a l'antiga fàbrica Simon.

Repartits en dues seus

Mentrestant, els alumnes quedaran repartits entre l'actual edifici al casal bisbe Cartanyà (propietat del Bisbat) i els barracons que es faran al costat del Bosc de la Pabordia. I això, indiquen, els comportarà nombrosos maldecaps, ja que hi ha gent que viu lluny (per exemple, a Sarrià de Ter) i no té transport escolar per poder-hi arribar. També consideren que el fet de tenir dues seus, així com haver de fer gimnàs en unes pistes municipals, els comportarà nombrosos inconvenients. «No volem haver de fer una gimcana per portar els nostres fills a l'escola», lamenten.

«Manca de planificació»

Per tot plegat, els afectats critiquen la manca de planificació des del Departament d'Ensenyament. De fet, també assenyalen que els instituts o escoles que havien triat i que no se'ls han assignat «estan preparades, tenen capacitat i volen acollir aquests alumnes que han quedat fora»; però, segons indiquen, des del departament se'ls ha negat aquesta possibilitat. «No ens podem creure aquesta manca de planificació per part de ja no sabem qui, especialment pel que fa un tema tan important com és l'educació», assenyalen. Per això, consideren que només pot ser «una decisió política», perquè si no «no s'entén de cap altra manera». I en aquest sentit, indiquen que les decisions ciutadanes haurien de predominar per sobre les polítiques.

De la mateixa manera, també mostren els seus dubtes respecte la decisió de destinar 6,8 milions d'euros per fer el nou Ermessenda a la fàbrica Simon, ja que es tracta d'una obra que durarà temps i que potser, quan estigui acabada, ja no serà tan necessària, perquè el boom amb els alumnes de secundària és en aquests moments i d'aquí a uns anys no es calcula que sigui tan necessari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Un grup de veïns creen una plataforma per les males olors i sorolls d´Hinojosa a Sarrià

Un grup de veïns creen una plataforma per les males olors i sorolls d´Hinojosa a Sarrià

L'objectiu és traslladar les seves reivindicacions, estar al costat de l'Ajuntament i seguir la...

Premien la ciutat de Girona per la seva oferta comercial singular

Premien la ciutat de Girona per la seva oferta comercial singular

L'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial va recollir el guardó atorgat per una...

C´s reclama a Girona, Salt i Sarrià de Ter que demanin responsabilitats pel cas Agissa

C´s reclama a Girona, Salt i Sarrià de Ter que demanin responsabilitats pel cas Agissa

Després de conèixer l'últim informe demanat per Girona, recorden que ja n'hi ha cinc «que apunten...

El Mercat del Lleó tancarà una setmana a l´agost per renovar part del paviment

El Mercat del Lleó tancarà una setmana a l´agost per renovar part del paviment

L'actuació a càrrec de l'Ajuntament serà del 14 al 20 d'agost i servirà per canviar les parts...

Cues per la topada entre un cotxe i un bus de línia

Cues per la topada entre un cotxe i un bus de línia

Una topada entre un autobús de línia urbana de Girona i un turisme a la rotonda de l'encreuament...

Enllaços recomanats: Premis cinema