Queixes de pares a qui s'ha adjudicat l'institut Ermessenda

Un grup de famílies critica, entre altres coses, que se'ls hagi assignat un centre on no arriba el transport escolar

19.06.2017 | 07:05
L´actual seu de l´Ermessenda, a l´edifici Cartanyà.

Un grup de famílies de Girona ha fet una carta oberta per queixar-se que un centenar de nens no han tingut accés a l'opció escollida en primer lloc per cursar ESO durant el proper curs, i han estat «recol·locats» a l'institut Ermessenda. Un grup de pares se senten «impotents i incrèduls» davant d'aquesta situació i lamenten que se'ls ha «vulnerat el dret a escollir escola segons la ideologia, vulnerat el dret a la conciliació familiar en assignar una escola amb uns horaris que de cap de les maneres són compatibles amb els horaris laborals i vulnerat el dret a la proximitat en enviar-nos a una escola als afores de Girona on no hi arriba in situ, ni està previst que hi arribi de moment, cap mena de transport urbà ni escolar».

Els pares asseguren que no tenen res en contra l'equip docent de l'escola; al contrari, asseguren que són «un 10». Tot i això, es mostren profundament indignats amb aquesta reubicació a l'Ermessenda, ja que recorden que l'escola és en realitat un projecte de futur, ja que el govern català encara ha d'invertir 6,8 milions d'euros per construir el nou edifici a l'antiga fàbrica Simon.

Repartits en dues seus

Mentrestant, els alumnes quedaran repartits entre l'actual edifici al casal bisbe Cartanyà (propietat del Bisbat) i els barracons que es faran al costat del Bosc de la Pabordia. I això, indiquen, els comportarà nombrosos maldecaps, ja que hi ha gent que viu lluny (per exemple, a Sarrià de Ter) i no té transport escolar per poder-hi arribar. També consideren que el fet de tenir dues seus, així com haver de fer gimnàs en unes pistes municipals, els comportarà nombrosos inconvenients. «No volem haver de fer una gimcana per portar els nostres fills a l'escola», lamenten.

«Manca de planificació»

Per tot plegat, els afectats critiquen la manca de planificació des del Departament d'Ensenyament. De fet, també assenyalen que els instituts o escoles que havien triat i que no se'ls han assignat «estan preparades, tenen capacitat i volen acollir aquests alumnes que han quedat fora»; però, segons indiquen, des del departament se'ls ha negat aquesta possibilitat. «No ens podem creure aquesta manca de planificació per part de ja no sabem qui, especialment pel que fa un tema tan important com és l'educació», assenyalen. Per això, consideren que només pot ser «una decisió política», perquè si no «no s'entén de cap altra manera». I en aquest sentit, indiquen que les decisions ciutadanes haurien de predominar per sobre les polítiques.

De la mateixa manera, també mostren els seus dubtes respecte la decisió de destinar 6,8 milions d'euros per fer el nou Ermessenda a la fàbrica Simon, ja que es tracta d'una obra que durarà temps i que potser, quan estigui acabada, ja no serà tan necessària, perquè el boom amb els alumnes de secundària és en aquests moments i d'aquí a uns anys no es calcula que sigui tan necessari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Marta Madrenas rep més notificacions de Fiscalia
Marta Madrenas rep més notificacions de Fiscalia

Marta Madrenas rep més notificacions de Fiscalia

Podrien tenir, de nou, relació amb el referèndum i el decret de suport a l'1-0

La UdG condemna les actuacions del govern espanyol

La UdG condemna les actuacions del govern espanyol

La institució manifesta el seu rebuig a aquestes accions que, assegura, "han generat una situació...

Tala selectiva d´arbres a Fontajau per reduir el risc de les riudades

Tala selectiva d´arbres a Fontajau per reduir el risc de les riudades

La reducció de la vegetació es fa a l'entorn dels ponts de l'avinguda de França, pont de la Barca...

El Govern destina 1,2 milions per al futur museu d´art de la Casa Pastors

El Govern destina 1,2 milions per al futur museu d´art de la Casa Pastors

Les tres administracions implicades en el projecte preveuen destinar al projecte una inversió de...

Unes 150 persones, a la trobada de la Junta de Confraries de Setmana Santa

Unes 150 persones, a la trobada de la Junta de Confraries de Setmana Santa

La jornada servia per fomentar la col·laboració entre les entitats i es va recollir roba per a les...

El jutjat reclama a l´Ajuntament de Girona un informe històric de la concessió a Agissa

El jutjat reclama a l´Ajuntament de Girona un informe històric de la concessió a Agissa

La Guàrdia Civil també recull documentació relacionada amb l'adquisició del fons d'art Santos...

Enllaços recomanats: Premis cinema